Волинь не склала іспит у першому по-справжньому серйозному матчі. Хоча нічим особливим не запам’ятався і донецький Шахтар. По суті у поєдинку не було багато небезпечних моментів ні в однієї із команд. Усю долю зустрічі вирішила неприємна помилка воротаря господарів Ісси Ндоє. Сенегалець вирішив піти на перехоплення але зіграв незграбно, за що поплатився.

Та розпочнемо по порядку. Перші хвилини проходили за невеликої територіальної переваги Гірників. Хоча до особливо небезпечних пострілів справа не доходила. Навіть можна пригадати, що перша пожежа виникла у штрафному гостей. Пічкур зі стандарту спробував повторити удар із Арсеналом, та цього разу неточно.

Найбільше шансів відзначитися мав півзахисник господарів Шарпар. Він уже увійшов у штрафний господарів і без проблем міг пробити по воротах. Але побоявся взяти на себе відповідальність і затягнув із моментом. Захисники без проблем встигли винести круглого на кутовий.

Шахтар намагався вийти вперед за рахунок дальніх ударів. Найбільшу ініціативу в цьому проявляв Коста. Та його спроби проходили далеко від цілі. Перший по-справжньому небезпечний постріл, який змусив піднятися зі своїх стільців уболівальників, виник у гостей на останніх хвилинах першого тайму: Жадсон потужним ударом зі штрафного влучив у перекладину.

У другій половині зустрічі гра ані на краплину не змінила свого русла. Донецькі хлопці нібито і володіли більше м’ячем і виглядали трохи впевненіше, а от до небезпеки справу довести не могли. Волинь, побачивши, що не все так погано, як можна було спрогнозувати перед грою, пішла вперед. Червоно-білі найбільше навантажували Павлова, який діяв на вістрі, та форвард не міг нічого протиставити захисти суперника. Здалеку пробити боявся - до близької дистанції дійти із м’ячем заважали захисники.

Тим часом підопічні Луческу, подивляючись на табло, розуміли, що справа пахне смаженим. Це примушувало їх діяти більш жорстко та наполегливіше. Врешті-решт це принесло свої плоди. Хоча й заслуга, як уже згадувалось вище, не тільки у потугах Шахтаря.

Срна навісив у штрафний суперника, Ндоє вирішив піти на перехоплення, та не встиг бідолаха виручити своїх, а от Вілліан був тут як тут. Він зумів пробити по воротах. Та не зівав Бутко, який спробував винести круглого подалі, але влучив прямісінько у голову  Едуардо. Останній подарунком скористався на сто відсотків – 0:1.

Після ляпасу Волинь кілька разів могла зрівняти рахунок, але своїми нагодами не скористалася. Удари Шарпара та Павлова не несли особливої загрози. Уже перед самим фінальним свистком на червону напрацював Василь Кобін. Ось так - тільки отримав місце в основному складі через травму Раца, Василь буде змушений буде відсиджувати дискваліфікацію.

Як би там не було – рахунок говорить сам за себе – 0:1.

 
Володимир Хом’як (Луцьк), спеціально для Football.ua

Волынь - Шахтер 0:1
Гол: Эдуардо, 74

Волынь: Ндое, Бута, Омоко, Ващук, Гринченко, Стевич, Шарпар, Бутко, Пичкур (Бабыр, 85), Майкон (Костюк, 66), Павлов (Фрейтас, 77)

Шахтер: Пятов, Срна, Кучер, Чигринский, Кобин, Хюбшман, Фернандиньо, Дуглас Коста (Тейшейра, 78), Жадсон (Эдуардо, 56), Виллиан, Луис Адриано (Морено, 75)

Предупреждены: Бута, Шарпар - Кобин, Жадсон, Дуглас Коста, Пятов

Удален: Кобин, 90