Матч Волынь – Металлист, который не был доигран, обслуживали главный арбитр Дмитрий Кутаков, лайнсмены Евгений Хадамендик и Наталья Рачинская, четвертый рефери Сергей Береза. Делегатом ФФУ был Виктор Наскалов, инспектором – Игорь Покидько.

"Сьогодні ФК Волинь відповідно до ст. 17 Регламенту Всеукраїнських змагань з футболу серед команд ОПФКУ "Прем’єр-ліга" подав протест на поведінку офіційних осіб матчу 10 туру чемпіонату України по футболу між основними складами ФК Волинь (Луцьк) та ФК Металіст (Харків), яка призвела до спотворення спортивного результату.

Клуб вважає, що систематичні необґрунтовані та упереджені дії офіційних осіб по відношенню до гравців ФК Волинь впродовж матчу унеможливили досягнення справедливого спортивного результату. Своїми непослідовними рішеннями, прийнятими під час матчу, офіційні особи поставили обидві команди у нерівні умови. У протесті йдеться, що "масштаб та характер таких дій офіційних осіб, свідчить про їх свідомий намір та заздалегідь сплановану спрямованість проти ФК Волинь. Своїми несправедливими та непослідовними рішеннями офіційні особи матчу спровокували вболівальників та призвели до спотворення спортивного результату зафіксованого на момент припинення матчу".

Клуб не схвалює та не підтримує деструктивні дії вболівальників. В той же час, у Волині розуміють, що виплеск емоцій спричинила відверта несправедливість, яка мала місце на футбольному полі.

Керуючись принципами чесної гри та чесного суперництва, ФК Волинь просить організувати перегравання матчу 10 туру чемпіонату України по футболу між основними складами ФК Волинь та ФК Металіст з призначенням на цей матч нових офіційних осіб, а саме: арбітра, асистентів арбітра, резервного арбітра, делегата та інспектора матчу. Клуб готовий взяти на себе витрати пов’язані із організацією перегравання вищезгаданого матчу.   

Разом із протестом клуб надіслав до Прем`єр-ліги диск із записом епізодів помилок арбітра Кутакова Д. Крім того, найближчими днями Волинь спрямує відповідні звернення до кількох інших органів ФФУ".