20 – саме стільки голосів знадобилося Сергієві Пшеничних, щоб стати капітаном львівського клубу, замінивши на цьому посту Миколу Іщенка, який перейшов до донецького Шахтаря.

- Фактично мене обрали капітаном в останній день зборів, - розповів Пшеничних. - На установці перед тренувальним матчем з угорським Дьєром кожен із футболістів на листочку написав прізвища трьох футболістів, хто на його думку, має стати капітаном та віце-капітаном.

- І хто ж твої заступники?

- Кобін і Худоб’як. Хлопці вже давно в команді і заслужили на повагу партнерів.

- Очікував, що саме тебе оберуть капітаном?

- Можна сказати, так. Мені довіряли капітанську пов’язку раніше у двох матчах. Але все одно було приємно, що хлопці обрали капітаном саме мене.

- Раніше вже доводилося бути повноцінним, а не просто на один-два матчі, капітаном?

- У принципі, ні. В Карпатах тривалий час був віце-капітаном. Хоча, стоп, загадав. Ще коли грав за юнацьку харківську команду Локомотив, тоді носив капітанську пов’язку. Але це важко назвати повноцінним капітанством, адже ми тоді ще дітьми були – я хіба що команду на поле виводив.

- Які, на твою думку, функції має виконувати капітан?

- Скажімо, щось команда вирішила, йти до тренера, можливо, й до президента, та доносити ці рішення – також входить в обов’язки капітана.

- Капітан ще й із суддями має під час гри спілкуватися...

- Думаю, в мене вийде (сміється). От на зборах в останній грі сварився з арбітром – він наш приглушував. Суддя взагалі тільки в наш бік і свистів. Може, він є батьком когось із гравців Дьєра?

До теми

Володимир Безуб’як, тренер Карпат

- Сергій Пшеничних – хороший вибір хлопців. У команді він користується авторитетом та й взагалі є взірцем того, як має поводитись професійний футболіст – як на тренуваннях чи матчах (тобто на роботі), так і в побуті, коли має вільний час. Єдине, Пшеничних буває інколи замкнутим у собі, та це б не мало негативно позначитися на тій роботі, яку Сергій як капітан повинен виконувати.