Телеканали Футбол перейдуть з рук власника Шахтаря Ріната Ахметова у власність держави на тлі закону про олігархів.

"Цього тижня Медіа Група Україна відмовиться на користь держави від усіх ефірних та супутникових телевізійних ліцензій наших каналів та ліцензій наших друкованих медіа в Україні. Ми також припинимо діяльність онлайн-медіа МДУ.

Таке рішення продиктоване набранням чинності законом "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)". Як найбільший приватний інвестор в економіку України я неодноразово говорив, що не був, не є і не буду олігархом.

Короткий шестимісячний термін, визначений законом для продажу медіаактивів, і російська військова агресія проти України не дозволяють компанії SCM продати медіабізнес на ринкових умовах", — каже заява Ріната Ахметова на сайті SCM.

Зазначимо, що антиолігархічний закон забезпечує правові рамки для відокремлення великого бізнесу від політичної боротьби та для обмеження деструктивного впливу привілейованих (олігархічних) інтересів на економічне життя України.

Нагадаємо, що клуб, що належить Ахметову, Шахтар, хоче отримати від ФІФА компенсацію у розмірі 50 млн євро.