Наприкінці липня цього року стало відомо, що новим головним тренером молодіжної збірної України вікової категорії до 21 року замість Руслана Ротаня став Унаї Мельгоса.

47-річний іспанський фахівець після навчального семінару в Ужгороді для тренерів українських збірних, який ініціював Сергій Ребров з метою налагодження взаємодії між тренерами національної, молодіжної та юнацьких збірних України, розповів про свою роль на чолі команди U-21.

"Я вважаю себе частиною проєкту Сергія Реброва, адже молодіжна збірна є своєрідним мостом для потрапляння гравців у головну команду.

Наразі моя роль — готувати футболістів, щоб вони швидко адаптувалися до національної збірної. Крім того, я є координатором взаємодії між командами U-17, U-19 та U-21, де переді мною стоять дуже схожі завдання — імплементувати гравців у більш дорослі команди.  

В Ужгороді ми працювали саме для того, щоб запустити процес, ініційований Сергієм Ребровим. Ми взаємодіяли зі спеціалістами, які вже тривалий час працюють в УАФ. Ми обговорювали ідеї гри, роботу з гравцями, яких треба підготувати до національної збірної", — цитує слова Мельгоси офіційний сайт УАФ.

Нагадаємо, що до молодіжної збірної України U-21 Унаї Мельгоса працював у молодіжній команди Атлетіка, Динамо Київ, а також був асистентом Сергія Реброва у Ференцвароші та Аль-Айні.