Президент київського Динамо Ігор Суркіс поділився своїми думками щодо футболу на тлі війни в Україні, а також розповів про емоції після гри з полтавською Ворсклою (2:0).
"В цілому, хлопці молодці. У нас була велика перерва, пов`язана із матчами збірних, тому можу сказати, що хлопці сьогодні молодці, але мають ще прогресувати. Є багато питань, тренер це бачить, і хлопці розуміють. Потрібно реалізовувати моменти, які були й на початку і наприкінці зустрічі.
На початку війни ми грали благодійні матчі, і в минулому сезоні нам було дуже важко. Зіграли 18 матчів, розташування було незручне, постійні переїзди, автобуси, літаки. Але я розумію, що, якщо команда готуватиметься, як потрібно, ми боротимемося за перше місце. На сьогодні усі повернулися. На жаль, наш чемпіонат став слабкішим, і не в плані того, що всі команди стали більш чи менш одного рівня, а в тому сенсі, що немає яскравих іноземців.
Наприклад, сьогодні у нашому стартовому складі були усі українці. Команда росте, коли є сильніші футболісти, за якими має тягнутися молодь. А у нас майже всі гравці молоді, наприклад, той же Волошин, який є продуктом динамівської школи. Ці хлопці мають розуміти, що вони вже сьогодні можуть увірватися до основи Динамо і, як Сидорчук, десятиліттями грати у цій команді.
Війна, безумовно, закінчиться нашою перемогою, ми будемо відновлювати наш футбол, до нас приїздитимуть легіонери, я це все розумію. Але поки у нас такий складний період, хлопці мають забронювати за собою місце, щоб ми вже не дивилися на західний ринок", - наводить слова Суркіса прес-служба клубу.
З відео оглядом матчу 7-го туру УПЛ Динамо Київ — Ворскла ви можете ознайомитися на нашому сайті.