У кожної з команд залишились геть різні враження від першої частини поточної кампанії, тож після поновлення чемпіонату вони вочевидь бажали виправити певні недоліки у власних попередньо здобутих результатів. Зокрема, київська Оболонь та одеський Чорноморець багато говорили проте, що відчутно не добирали очок за підсумком матчів за власної участі, тому вже в першій офіційній грі в новому році вони мали можливість покращити власне становище.

На цій грі вісімнадцятий тур Прем’єр-ліги добігав до завершення, тож на полі Оболонь-Арени визначалось, у якому саме настрої ми будемо готуватись до наступного футбольного вікенду. "Моряки" завітали до столиці, пригадуючи попередній досвід невтішної серії, яку вдалось обірвати лише в останній грі перед зимовим відпочинком. Хоча що вони могли розповісти нового "пивоварам", якщо ті так і не обірвали семиматчевий невтішний ланцюжок.

Цей матч видався контраверсійним від самого початку. Ми всі запам’ятали Чорноморець як команду, у якої є помітний тренерський почерк на загальному малюнку гри. І наче й у кадровому плані в одеситів цього разу все було більш-менш стабільно, проте того самого малюнку ми не просто не побачили, а його взагалі, здається, не було.

Перший тайм "моряки" відмучили безплідними спробами виходити до атаки, тоді як їхній захист примудрявся вигадувати небезпечні моменти навіть із невеликих натяків на загрозу від суперників. Із реалізацією в Оболоні була проблема, це — правда, але ми були свідками першої частини сезону, тож це вже не новина, а радше даність. Із якою Іващенко так нічого й не зміг зробити за зимову паузу.

"Пивовари" атакували ледь не постійно, добре тримали м’яч у ногах, просувались полем без жодних перепон на власному шляху. Однак цьому механізму відверто не вистачало завершення чи хоча б влучності у вирішальний момент. Ну, або сміливості, щоб не віддавати передачі в аут замість виведення партнерів на побачення з воротарем.

Саме тому ця гра й здавалась контраверсійною, бо на такому рівні з такою перевагою за моментами команди мають вигравати матчі впевнено й навіть не зважати на суперників, у яких за всю гру був лише один шанс забити. І вони його використали. Але Штогрін відповідав завершення головою подачі кутового з правого флангу під дальню стійку на м’яч, який відверто привезли Васильєв та Салюк кілька хвилин до того. Отже, нічия, яка відверто дивує того, хто слідкував за подіями на полі.

У наступному турі київська Оболонь прийматиме дніпровський Дніпро-1, а одеський Чорноморець гостюватиме в київського Динамо.

Оболонь — Чорноморець 1:1
Голи: Краснопір, 74 — Штогрін, 84

Оболонь: Федорівський — Грисьо, Приймак, Лук’янчук, Прокопенко — Мединський, Черненко, Косовський, Суханов — Слободян (Вишневський, 68), Краснопір (Тарануха, 78).

Чорноморець: Варакута — Шаповал (Бойчук, 79), Гучек, Салюк, Брагару — Кузик (Авагімян, 69), Васильєв, Шпорн (Іпалібо, 82) — Бадібанга, Ієде, Штогрін.

Попередження: Брагару