Чемпіонські перегони в українській Прем’єр-лізі також перебувають у самому розпалі й цього сезону серед їхніх учасників можна було побачити навіть одеський Чорноморець. Однак ця пригода "моряків" була відносно нетривалою, бо з часом вони повернулись до середини турнірної таблиці та міцно там загрузли.

Проте очевидно, що в пам’яті багатьох уболівальників і досі жевріють враження від домашнього протистояння одеситів проти київського Динамо, яке завершилось гучною перемогою команди Романа Григорчука (3:2). Саме тому на матч дев’ятнадцятого туру національної першості вони їхали в гості до команди вже Олександра Шовковського з чітким розумінням того, що суперники виявлять бажання взяти реванш.

Чорноморець у понеділок тут, у столиці, але в більш віддаленому на північ районі, зіграв у такий футбол, що після гри було б непогано почути, що то взагалі було таке. Команда Романа Гричорчука натомість відповідь на це питання бажала дати на футбольному полі, що було доволі передбачуваним для суперників, тож Динамо одразу вирішило затиснути гостей біля їхнього штрафного майданчика.

Одразу на ворота Варакути посипались гольові моменти за участі Шепелєва, Ваната та Бражка, але найближче серед партнерів до забитого м’яча тоді був Шапаренко, проте з добивання в центрі штрафного поцілив повз ліву стійку. І все вмістили в себе всього п’ять ігрових хвилин, після чого наш апетит розігрався настільки, що доволі дієтичний відтинок гри в подальшому виглядав неначе якесь знущання.

Кияни збавили оберти до мінімальних і Чорноморець навіть почав провадити власні атаки й навіть створив кілька непоганих викликів для Бущана, але той упорався з ударом Ієде, а в моменті з можливим завершення подачі з флангу від Штогріна трохи пізніше воротаря від проблем підстрахував Караваєв. А потім Динамо забило. Трохи дивнуватий гол, бо без помилки Варакути подача з правого флангу від Волошина за жодних обставин не мала б дійти на дальню стійку для Шепелєва, перед яким залишились порожні ворота.

Цей епізод стався на 37 хвилині, проте до перерви команди не продемонстрували особливого бажання ні спробувати відігратись, ані розвинути успіх. Рівновага, яку ще мав сподівання порушити другий тайм.

Власне, моменти Ваната та Авагімяна одразу після відновлення гри демонстрували, що нас має очікувати щось цікаве. І в подальшому певний час "моряки" дійсно намагались грати на рівних із "біло-синіми", проте на моменті Ієде ще на 67 хвилині неначе все для них зупинилось. Динамо ж, навпаки, мало відвантажувати суперникам значно більше м’ячів, але навіть із влучаннями в стійки обмежилось лише одним голом.

У наступному турі київське Динамо зіграє в гостях у рівненського Вересу, а одеський Чорноморець прийматиме полтавську Ворсклу.

Динамо Київ — Чорноморець 1:0
Гол: Шепелєв, 37

Динамо Київ: Бущан — Караваєв (Тимчик, 89), Попов, Михавко, Вівчаренко — Бражко, Шепелєв (Андрієвський, 75) — Волошин (Беніто, 89), Шапаренко, Кабаєв — Ванат (Супряга, 75).

Чорноморець: Варакута — Бадібанга, Салюк, Гучек, Брагару — Кузик (Присяжнюк, 89), Васильєв (Іпалібо, 77), Авагімян — Бойчук, Ієде (Зе Гомеш, 75), Штогрін.

Попередження: Бражко, Кабаєв — Зе Гомеш