Олександрія несподівано для багатьох відібрала очки в донецького Шахтаря на власному полі на початку звітного тижня (0:0). Щоправда, тільки на футбольному полі. А далі всі дізнались про те, що в тодішньому керівництві "поліграфів" не всі товаришують із нормами регламенту й подекуди здатні "загубити" факт реєстрації того чи іншого футболіста на участь у офіційних матчах. Утім, із ким не буває, а отримати чи не отримати той один заліковий бал у матчі проти явного фаворита —
то вже таке.

А потім усі дивляться в турнірну таблицю в контексті підготовки до вже наступного туру й несподівано дізнаються, що на часі черговий відповідальний домашній матч, але вже безпосередньо в боротьбі за місця в турнірній таблиці поблизу зони вильоту. Луганська Зоря чи-то на два, чи-то на один, залікові бали йшла позаду команди Руслана Ротаня, тож за сприятливого сценарію могла й значно покращити власні позиції буквально за два тури на старті весняної частини.

Фірмовий перший тайм у виконанні Олександрії ми побачили цього разу — і самі обмежувались лише поодинокими атаками, і суперникам заважали створювати постійну напругу біля воріт Шевченка. Доволі повільний футбол, як було й у випадку з Шахтарем. Але "гірники" тоді взагалі нічого не могли створити, тоді як у Зорі був, щонайменше, розкішний удар Яцика із штрафного під поперечину, який воротарю довелось переводити саме в каркас воріт у себе над головою.

І оскільки той шанс луганці так і не використали, то в подальшому "поліграфи" зробили все від себе залежне, аби більше в них подібних нагод не виникало й близько. Знову ж так, за наші з вами рахунки, бо яскравої гри не було взагалі. Хіба що моменти Калітвінцева та Михайленка у відповідь від господарів можна було вважати таким собі пожвавленням, проте з меж чужих володінь із непоганих позицій треба все ж таки влучати в площину.

Другий тайм розпочався з непоганого моменту в Герреро, але той пробив повз дальню стійку з лівого флангу штрафного під час швидкої атаки. І в подальшому Зоря намагалась не збавляти обертів, проте із створенням гольових моментів було вже трохи важче. Довелось чекати на помилку Калюжного, після якої свою нагоду змарнував уже Кирюханцев.

Можливо, у подальшому "мужики" й могли б розраховувати на додаткові гольові нагоди на постійній основі, проте на 72 хвилині Джордан отримав другу жовту за фол у центрі поля проти Кулакова, після чого Зорі довелось перебудовуватись. Навіть за таких умов команда Мороза все одно мала нагоди того ж Герреро та Яцика, проте завершення матчу для неї все одно відбувалось у захисті власних воріт від постійних флангових передач "поліграфів". Але тим знову чого постійно не вистачало.

У наступному турі Олександрія зіграє в гостях у житомирського Полісся, тоді як луганська Зоря прийматиме закарпатський Минай.



Олександрія — Зоря 0:0

Олександрія: Шевченко — Копина, Логінов, Кампуш, Мартинюк — Калюжний (Сігеєв, 77), Михайленко, Ковалець — Калітвінцев (Джевані, 78), Кулаков (Де, 77), Шулянський (Бєляєв, 66).

Зоря: Сапутін — Бутко, Джордан, Батагов, Рейс (Вантух, 81) — Башич, Яцик — Кирюханцев (Боль, 90+3), Чурко (Мишньов, 66), Бугай (Антюх, 65) — Герреро.

Попередження: Логінов, Кампуш — Джордан, Герреро

На 72-й хвилині був вилучений Джордан (Зоря) (друге попередження).