Четверо з них мають досвід виступів за національні, молодіжні, юнацькі збірні своїх країн. Нові команди шукатимуть Юрій Мартищук, Максим Фещук, Самсон Ґодвін, Ярослав Сворак та Антон Луцик.

Воротар Юрій Мартищук виступав за молодіжну та юнацьку збірну України. Ще минулого сезону він був основним голкіпером Карпат. Подейкують, що влітку хлопець не порозумівся з керівництвом клубу. Конфлікт став причиною не потрапляння Мартищука в заявку команди на участь у матчах розіграшу Прем’єр ліги.  Керівництво зелено-білих сподівалося, що це змусить футболіста переглянути свою позицію. Виставлення ж на трансфер Мартищука означає, що потепління у стосунках не настало. Сам воротар від коментарів відмовляється. Він заявив Газеті, що таким розвитком ситуації не здивований, а де продовжить кар’єру, з’ясується взимку.

Максим Фещук розповів Газеті, що потреба змінити команду в нього назріла давно. Мовляв, перехід в інший колектив сприятиме психологічному відродженню.

"Рішення керівництва виставити мене на трансфер підтримую, воно мене на сто відсотків влаштовує. Потрібно було змінити клуб іще раніше, але обставини цьому завадили. Уже наївся мікроклімату Карпат, одноманітності", – зазначив Максим Фещук.

Віце-чемпіон молодіжної першості Європи каже, що його працевлаштуванням опікується агент. Останньому й доведеться з’ясувати з керівництвом клубу, на яких умовах Фещук покине Карпати – на правах оренди чи викупу контракту. Як відомо, інтереси Максима представляє угорець Шандор Варга. У вівторок увечері телефонний дзвінок журналіста Газети застав агента в Будапешті. Як з’ясувалося, про виставлення на трансфер Фещука пан Варга нічого не знав.