- Сергію, це в тебе така традиція – забивати за Карпати своїм колишнім командам?

- Не знаю, про це я найменше думаю. Я нападник, тож моя основна функція на полі – забивати. Ну а те, що я частенько ображаю команди, до яких мав відношення в минулому, то, думаю, це просто збіг обставин. Але не буду приховувати, мені приємно, що забив у Полтаві. Тим паче, що весною, коли ми також там грали, я не зміг цього зробити. От бачите (сміється – Авт.), а ви кажете, що я забиваю в таких матчах щоразу… Та найголовніше, що моя команда виграла і ми взяли три дорогоцінних пункти.

- В епізоді коли ти забив, бачив, що Долганський залишив неприкритим дальній кут і пробив туди зряче?

- Скажу відверто, я не робив оцінки позиції воротаря, а просто, тільки як зрозумів, що Денис Кожанов буде подавати верхом, вирішив головою підрізати у дальній кут. Радий, що все вийшло якнайкращим чином і м’яч опинився в сітці.

- До матчу мало хто вірив, що Карпати зуміють обіграти Ворсклу. Більше того, багато фахівців прогнозувало твоїй команді крупну поразку.

- Знаєте, мене не дуже цікавить, хто там що думає, говорить і пише. Головне, що я і мої партнери разом з нашими тренерами віримо в свої сили, в свою команду. Ну а вболівальники бачили і я сподіваюсь оцінили те, як ми викладалися на полі. Не буду сперечатися, гра давалася нам нелегко, але від цього я лише ще більше гордий та щасливий як за команду, так і за себе.

- Чим можеш пояснити, що в другому таймі у Карпат майже нічого не виходило у передній лінії?

- Перш за все ми грали проти дуже сильного суперника. Думаю, ніхто не буде заперечувати, що нині Ворскла є однією з найсильніших команд в Україні. Зрозуміло, що поступаючись 0:2 на своєму полі, вони всією командою пішли вперед і нам нічого не залишалося, як діяти від оборони.

- Чи не занадто Карпати притискалися до своїх воріт?

- У Ворскли напрочуд сильний півзахист та й загалом командна гра поставлена дуже добре. До того ж вони вже не один рік грають цим складом і розуміють один одного з півслова. Та й рука Миколи Павлова одразу відчувається. Так що це не ми притискалися до своїх воріт, а вони нас змусили так грати. Невже хтось може подумати, що в футболі знайдеться хоча б одна команда, яка свідомо буде притискатися до своїх воріт? Просто полтавчани нас перегравали за рахунок кращого контролю над м’ячем, от і все. Хоча зрозуміло, що і ми, маючи два м’ячі переваги, в першу чергу дбали про безпеку своїх воріт. І я гордий за своїх партнерів, що вони проявили характер і змогли втримати переможний рахунок. Ця гра мені нагадує наш останній матч у Харкові проти Металіста. Тоді ми також весь другий тайм оборонялися і змогли втримати нічию – 1:1. Знаєте, вміння терпіти в обороні та тримати удар – це також дуже важливі складові футболу, без яких не можливо досягти серйозних результатів.

- У другому таймі ти частенько повертався назад, аж у штрафний майданчик…

- По-перше, я завжди дію в обороні, коли суперник виконує стандарти – це одне з моїх завдань у грі. А по-друге, я також у другому таймі більше думав про оборону і робив все можливе, щоб зменшити тиск на наших захисників.

- Як ти оціниш рівень функціональної готовності команди в другому таймі?

- На зборах ми попрацювали над цим компонентом добре. Тому думаю, що в цьому плані у нас все має бути гаразд. Але в Полтаві нам довелося грати в неймовірну спеку. За таких умов не те, що бігати, ходити важко. А нам у другому таймі довелося багато уваги приділяти обороні власних воріт. Кожен, хто хоча б трохи розбирається у футболі, добре знає, що коли захищаєшся, то витрачаєш значно більше сил, ніж коли атакуєш. Коли гра закінчилася, то ні в мене, ні в кого з партнерів навіть не було сил радіти. А в роздягальні перші хвилин 15 – 20 ніхто навіть не йшов у душ. Всі просто мовчки сиділи і приходили до себе, адже все залишили на футбольному полі.

- Карпати перемогли. Але коли говорити суто про гру, чи задоволений ти діями команди загалом і своїми особисто?

- Ще раз підкреслю, головне, що команда проявила характер і взяла три очки. Та ще й на виїзді в матчі з далеко не простим суперником. Зрозуміло, що гра з нашого боку не була такою видовищною, як цього хотілось би і нам, і вболівальникам. Але футбол – це не лише атака. Що ж до мене, то якщо забив, значить вже не даремно виходив на поле.

- Як оціниш дії новачка Карпат Артема Федецького?

- Вважаю, що Артем не просто добре відіграв, а проявив себе як один з лідерів команди. Він встигав постійно перебувати в епіцентрі подій – і в атаці, і при обороні воріт. А найголовніше, Артем показував іншим приклад, як потрібно самовіддано боротися на полі. Ну а в його кваліфікації та майстерності я не сумнівався й раніше. Просто йому в Шахтарі не дали можливості себе проявити у повній мірі. Не сумніваюся, що Артем принесе Карпатам багато користі.

- Наступний суперник Карпат - донецький Металург…

- Також буде важка гра. Донецька команда десь приблизно такого ж рівня, як і Ворскла. До того ж Металург окрім матчу в чемпіонаті країни до зустрічі у Львові матиме в своєму активі ще й два поєдинки в Лізі Європи. Тобто у них буде більше ігрової практики в новому сезоні, ніж у нас. Але нічого, головне, щоб ми зіграли в свою гру і тоді все має бути добре. До того ж ми гратимемо на своєму полі, а тому сподіваємося на підтримку трибун.

- Металург в першому турі не зміг вдома обіграти Дніпро, а тому, напевно, приїде до Львова з бажанням надолужити втрачене.

- Я не бачив матч Металург - Дніпро, але скажу, що рахунок 0:0 для Карпат є хорошим. Адже перед нами, як і перед донеччанами та дніпрянами, стоїть завдання боротися за єврозону. В даному матчі обидва наші конкуренти втратили очки. Але головне для нас - це брати своє в кожному матчі.

- І як, на твою думку, закінчиться матч у неділю?

- Ніколи не роблю прогнозів, але зі стовідсотковою відповідальністю можу обіцяти вболівальникам, що Карпати зроблять усе заради перемоги. Але нам це буде значно легше зробити за багатоголосої підтримки трибун.