З вчорашнього дня Ужгород рясно поливало дощем, і в підсумку поле на стадіоні Авангард , яке до цього було в нормальному стані, до 20 хвилини гри перетворилося у важку субстанцію. Така обставина не могла позитивно вплинути на якість гри обох команд, і замість довгоочікуваного гарного футболу, ужгородські глядачі побачили чергову регбійно-футбольну битву.
 
Гості з перших хвилин матчу намагалися комбінувати, демонструючи свій фірмовий футбол, втім користі від цього було не багато. В такій ситуації обом командам не завадило б взяти на озброєння удари із-за меж штрафного майданчику. Перший гострий момент створила команда Костова. На 10 хвилині гри, триходівка Дімітров-Кінгслі-Мгуні завершилася небезпечний ударом болгарина, але м’яч просвистів вище перекладина. В дебюті матчу дуже не погано виглядів  височенний центрфорвард Мгуні, який раз-за-разом виграв верхові дуелі у захисників Закарпаття. Закарпатці зусиллями Райчевіча і Микуляка  намагалися відтягнути м’яч у центральне коло, але вийшло це не відразу. Перший удар у напрямку воріт гостей, ужгородці  нанесли тільки на 23 хвилині. Постарався Микуляк – вище воріт. Натомість, починаючи з 30 хвилини, атаки підопічних Костова ставали ще гострішими і хвилеподібними. Особливо сподобався швидкий перехід донецької команди з захисту в атаку. Одна із таких ситуацій на 42 хвилині принесла свої плоди. Мхітарян промчав метрів тридцять, обігрався з Кінгслі, і вивів Мгуні практично сам-на-сам з Бабенком. Форвард не схибив, пробивши в ближній кут воріт.

В перерві гри Гамула зняв не погано граючого Гомеса, випустивши другого нападника, молдавського новобранця Алексєєва. Така ротація дещо пожвавила атакувальні потуги господарів, однак загальну картини перебігу гри не змінила. Донеччани контролювали м’яч, закарпатці  в основному робили ставку на довгі передачі. На 60 хвилині Чавдар Янков не реалізував гостру передачу Мхітаряна з флангу, пробивши перед Бабенком в іншу сторону від воріт.

Дивно, але починаючи з середини другого тайму, Металург почав грати на утримання рахунку. В господарів активізувався лівий фланг у вигляді зв’язки Леандро-Трішович, однак це був явно не день закарпатських форвардів. На 85 хвилині команда Костова організувала ще одну вбивчу контратаку. Якщо не помиляюсь, Янков одними пасом розрізав захист господарів, вивівши Мхітаряна на Бабенка. Генріх кіпера обіграв, але не надто гострого кута не влучив у порожні ворота метрів з десяти.
 
В цілому, глядачі побачили мало видовищну гру з мінімумом гольових моментів. Чекаємо на весну?

Олександр Сабадош, спеціально для Football.ua

Закарпатье - Металлург Д 0:1
Гол: Мгуни, 43

Закарпатье: Бабенко 6,0 – Малигін 5,5, Хауші 6,0, Болохан 5,5, Леандро 6,0 – Райчевіч 5,5, Микуляк 6,0 – Іванов 5,0 (Семочко 58 – 5,5), Трішович 5,5 (Андронік 81) – Гомес 6,0 (Алексеєв 46, - 5,5) – Давидов 6,0

Металлург: Воробйов 6,0 – Маріо Сержіо 6,0, Чечер 6,0, Воловик 6,0, Боавентура 5,5 – Прийма 6,5, Янков 6,0 – Дімітров 6,0 (Годін 84), Кінсгслі 6,0 (Соарес 66, - 6,0) – Мхітарян 6,5 – Мгуні 6,5

Предупреждения:
Райчевич, Леандро - Янков