Ніколи особливо не довіряв статистиці, або якимось  тенденційним особливостям в  спорті. Вважаю, що спорт – це та галузь, або господарство, якщо хочете, в якому якісна фізична і психологічна  підготовка на даному етапі  з врахуванням великої порції випадковості ( в розумінні вирішення ключових епізодів в долі секунд чи міліметрів) в кінцевому вигляді і приносить результати. Однак, сьогоднішній день примусив переглянути свої погляди. Друзі, фатальна передовсім для київського Динамо тенденція продовжується – якщо Закарпаття проводить сезон у найвищому дивізіоні, Шахтар цього сезону обов’язково візьме "золото". І тепер не вір статистиці…

Однак, ми трохи відволіклися. Сьогодні можна сказати офіційно – Закарпаття прощається з Прем’єр-Лігою. Сумно якось вийшло, якщо чесно. Навіть без криків «ганьба» зі сторони вболівальників, які чи то слідкували  по мобільному за головним матчем вечору, чи просто зрозуміли що ганебного  у ужгородському вильоті нічого немає. Не вперше ж…

Історію про початок матчу мабуть всі знають. А хто не знає, нагадаємо, що гра розпочалася о 18.30, замість раніше запланованих семи вечора. На око вболівальників було дуже мало. Цікаво, що напишуть у статистиці до гри.

Глянувши  перед грою на стартовий склад команди Пучкова, можна було подумати що перемога в цій грі більше потрібна Таврії, ніж закарпатцям. В основі сімферопольців вийшов один номінальний захисник (по факту Джурічічу допомагали Голайдо і Галюза), натомість Закарпаття грало з одним форвардом. Не від хорошого життя.

Гра розпочалася в посередньому темпі, власне таким  був увесь матч. Однак, емоцій і моментів біля воріт обох команд вистачало  на кілька поєдинків. Перший реально гольовий момент створили гості, коли після подачі Матяжа головою,  метрів з десяти  пробивав Ковпак. Надь у красивому стрибку перевів м’яч на кутовий. Закарпатці відповіли хорошим дальнім ударом Микуляка, який не раз таким чином турбував Старцева. В основному Владислав пробивав мимо чи вище воріт.

В обох командах слід виділити саме центральних хавів. В господарів традиційно як заводний бігав Райчевіч, в гостей дуже сподобався Гігіадзе, який діяв під двома форвардами. На 44-тій хвилині закарпатський чорногорець обігравши у штрафному двох опонентів з гострого кута намагався переграти Старцева, однак Максим не без проблем перевів м’яч на кутовий.

Другий тайм розпочався з гостьового голу. Спочатку Ковпак заробив кутовий, який і увінчався голом Фещука ударом головою. М’яч по зрадницьки влучив у перекладину, а потім вже у ворота.

…і  про арбітрів. Ні, Швецов відсудив не погано, результативних помилок не допустив, однак призначати на такий матч одеська арбітра – в меншій мірі не розумно. Можливо, в цьому і проявляється майстерність дійсно класного рефері – коли ти судиш так, щоб і результат був на табло, і претензій зі сторони мінімум. Коротше кажучи, всі свистки у центрі поля був в бік закарпатських воріт.

Після голу Закарпаття звичайно ж забігало. Тільки от проблема – форварди у господарів чи то бастують, чи дійсно майстерності не вистачає. Прийшлося тому ж Микуляку і Райчевічу пробивати з дальніх дистанцій.

Цікавою вийшла остання десятихвилинка. Спочатку Зелді після ювелірної подачі з флангу ( каюсь, не помітив хто віддавав) опинившись сам-на-сам з Надьом влучив у штангу. Через хвилину Іванов після слаломного проходу влучив в поперечину, і одразу ж Ідахор в контратаці замість пасу на Фещука ( виходили двоє на одного бека) пробив у воротаря. Ну а на доданих арбітром хвилинах Гігіадзе не влучив у порожні ворота метрів з 4-ох. Як це Васілу вдалося – краще в нього запитати.

Ледь не забув. За кілька хвилин до завершення гри за другу жовту вилучили Малигіна. В якому епізоді стався фол – стадіон так і не зрозумів. Можливо, сказав щось не хороше.

Ось власне і все. Чи буде далі працювати Гамула в Ужгороді, поки не знає сам коуч.

Олександр Сабадош, спеціально для Football.ua

 

Закарпатитя - Таврія 0:1
Гол: Фещук, 48

Закарпаття: Надь – 6,0, Комарницький 6,0, Малигін 5,5, Шендрик 5,5, Болохан 5,5 – Райчевіч 6,0, Бойко 5,5 ( Невуче 83 – б/о) – Лісіцин 4,5 ( Іванов 40 – 5,0), Леандро 5,5 ( Алексєєв 65 – 4,5) – Микуляк 6,0 – Давидов 5,5

Таврія: Старцев 6,0, Голайдо 6,0, Джурічіч 6,0, Галюза 5,5 – Луценко 5,0 ( Донець 66 – 6,0), Сирота 5,5 ( Зелді 80 – 6,0), Корнєв 6,0 – Матяж 6,0, Гігіадзе 6,0 – Ковпак 5,5 ( Ідахор 62 – 5,5), Фещук 6,0

Попередження: Бойко, Микуляк, Болохан, Малигін - Матяж, Джурічіч

Вилучення: Малигін, 88