Учора на засіданні Ради ліг ПФЛ було ухвалено низку важливих рішень напередодні старту сезону, запланованого на 27 липня. Президент ПФЛ Сергій Макаров відповів на кілька питань прес-служби ПФЛ.

- Сергію Дмитровичу, чому саме Металург замінив Арсенал-Київ у Першій лізі за рішенням Ради ліг?
- У сезоні 2018/19 проводився етап плей-оф за право грати в першій лізі. Програли на цьому етапі команди ПФК Суми і ФК Металург З. За логікою, яка диктується спортивним принципом, саме ці команди є першими претендентами на поповнення Першої ліги у разі форс-мажору. Рішенням КДК УАФ клуб Суми позбавлений професіонального статусу і виключений зі складу ПФЛ. Тому першим і єдиним претендентом на заміну Арсеналу став запорізький Металург.

- Чи розглядався варіант, щоб замість Металурга у Першій лізі зіграла інша команда?
- На засіданні Ради ліг це питання всебічно обговорили. Представник клубу Полісся запропонував провести додаткові матчі за право грати в першій лізі між Металургом, а також командами, що посіли треті місця в групах Другої ліги — Поліссям і Гірником із Кривого Рогу. У результаті обговорення більшість присутніх не підтримали цю ідею, як таку, що не відповідає спортивному принципу. Адже за підсумками сезону Металург посів у групі Б Другої ліги друге місце.

- На засіданні обговорили питання щодо Перемоги, через яку могли зірвати старт змагань у Другій лізі?
- Клуб Перемога не отримав атестат на право участі в змаганнях ПФЛ, тому не може бути включений до складу ПФЛ. Представники асболютно всіх клубів підтримали це рішення і неодноразово висловлювалися щодо цього. До того ж цей клуб почав оскаржувати результати процедури атестації в судах загальної юрисдикції, чим поставив себе поза футбольним законом.

- По 11 команд у двох групах Другої ліги — чи можна говорити, що це вже остаточний варіант, ніхто не зніметься? У вас особисто є така впевненість?
- На сьогодні — це остаточний варіант. Сподіваємося обійтися без додаткових форс-мажорів.