Представник Першої ліги України Краматорськ не буде заявлятись на сезон-2022/23 через повномасштабне вторгнення терористів з РФ на територію України.

"У зв’язку з повномасштабним війсковим вторгненням росії в Україну керівництвом нашого клубу було прийнято рішення пропустити сезон-2022/23 у Першій лізі, призупинити членство у ПФЛ, залишаючись у статусі професіонального клубу та можливістю відновити участь у змаганнях ПФЛ у сезоні-2023/24.

ФК Краматорськ підтримує відновлення спортивних змагань в Україні, але враховуючи об'єктивні обставини не має змоги прийняти участь у змаганнях цього сезону. Основною причиною такого рішення є неможливість забезпечити безпечний тренувальний і змагальний процес у прифронтовому Краматорську, який щодня потерпає від ворожих обстрілів.
За футбольним клубом Краматорськ буде збережено місце у Першій лізі України та клуб зможе прийняти участь у наступних чемпіонатах пicля нашої перемоги! Ми обов’язково повернемося до футболу і будемо його розвивати у нашому рідному та мирному Краматорську!", — повідомив клуб.
 
Раніше повідомлялось, що Перша та Друга ліги України можуть бути розподілені на дві групи наступного сезону.