В Саудівській Аравії відбувся вечір боксу від британської промоутерської компанії Matchroom Boxing.

Головною подією цього вечора став чемпіонський поєдинок-реванш у надважкій вазі між володарем поясів за версіями WBA, WBO, IBF і IBO, українцем Олександром Усиком, та колишнім дворазовим чемпіоном в хевівейті, британцем Ентоні Джошуа.

Боксери провели в рингу всі відведені 12 раундів, і рішення по переможцю визначали судді. Один з рефері віддав перевагу Джошуа, тоді як два інших віддали перемогу Усику (115:113, 113:115, 116:112). 

Таким чином, роздільним рішенням суддів Олександр зберіг чотири свої титули чемпіона світу в надважкій вазі, які він завоював в першому бою з Джошуа в Лондоні. Більш детальний огляд поєдинку читайте на ISPORT.

Крім того, до колекції Усика приєднався вакантний пояс у надважкій вазі за версією журналу The Ring, який також стояв на кону.

Статистика ударів

Найкращі моменти реваншу Усик — Джошуа

Відео повного бою: MEGOGO

"Присвячую цей бій Україні та ЗСУ". Слова Усика після перемоги

"Я присвячую цей бій моїй країні, Україні, Збройним Силам України та всім, хто захищає нашу країну. Майбутнє моєї держави – ми переможемо й будемо економічно на дуже високому рівні. До нас буде приїжджати багато туристів, бо наша країна багата історією. 

Колись люди знали Україну завдяки спортсменам — брати Клички, Шевченко, Ломаченко. Зараз нашу країну весь світ знає, як ту, яка захищає себе від другої армії світу. І ми дуже гарно стоїмо, ще й накидуємо їм. 

Деякі люди у світі недооцінюють когось. Відчиніть очі й подивіться, що відбувається у світі й на території України. Українці не здаються, вони до кінця. Вони будуть йти до кінця, і ми переможемо. Треба трохи більше часу на це.

Це вже історія. Цей бій буде дивитися багато поколінь, особливо той раунд, де мене намагалися сильно бити. Але, дякувати Богу, я вистояв і переламав хід бою у свій бік. Звісно, ​​я відчував, що переміг у цьому бою.

Цей бій був дуже важливий для моєї країни, команди, для мене. Я боксував для своєї країни та для половини світу. Попри те, що я вмію контролювати емоції, я трішки, але переживав. Особливо в 9-му раунді. Але це був елемент несподіванки. 


Під час 8 раунду Ентоні подумав, що вже виграв. Я побачив це в його очах. Але я повторював собі: "Ти не можеш зупинитися". Доволі багато стояло на кону. Слава богу, перемога є, пояси їдуть в Україну, Україна переможе!

Що далі? Тайсон Ф'юрі не хоче завершувати кар'єру, він хоче битися зі мною. Моя команда зробить все можливе. Я буду боксувати з Ф'юрі, або я не буду боксувати взагалі. Тільки Бог знає чи стану я абсолютним чемпіоном в хевівейті, але моя команда допоможе мені і ми зробимо все, щоб це сталося".