Завершилася 215 доба героїчного протистояння Українського народу російському повномасштабному воєнному вторгненню.

Втрати ворога:

Серед новин:

- "росіяни вдарили по військовому об'єкту на Одещині сьогодні вночі", – спікер ОВА Сергій Братчук. "Атакували дронами-камікадзе. Один збили, два – влучили за мету. В результаті почалася масштабна пожежа та детонація боєприпасів. Постраждалих немає".

- США розробили план дій на випадок, якщо рф застосує ядерну зброю, заявив держсекретар Ентоні Блінкен.

- У росії 25-річний призовник розстріляв військкома прямо у військкоматі. Це сталося в Усть-Ілімську Іркутської області. Начальника призовної комісії вбито, є поранені. Стрілка затримали. Мати хлопця розповіла, що Руслан дуже переживав за свого найкращого друга, якому прийшла повістка. Він стріляв із обрізу, який не зареєстрований.

- "Деокупована Балаклія отримала електроенергію, на черзі Ізюм", – заступник голови ОП Кирило Тимошенко.

- "росія готує масовані кібератаки в Україні, Польщі та країнах Балтії", – ГУР.

- "Україна не планує оголошувати додаткову мобілізацію на тлі мобілізації в росії", - заявив радник глави ОП Михайло Подоляк. "Ми вже створили резерви через систему територіальної оборони і будемо активно використовувати ці резерви. Ми не маємо оголошувати додаткову мобілізацію. У нас є все, і ми готові до більшої кількості російських військових".

- "Рашисти обстріляли аеропорт в Кривому Розі", – голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. "Поцілили ракетою X-59, внаслідок чого подальше використання летовища неможливе".

Щодо дій ворога на окремих напрямках:

Противник продовжує зосереджувати зусилля на утриманні захоплених територій, спробах повної окупації Донецької області, а також зриві активних дій Сил оборони на окремих напрямках. Ворог намагається відновити втрачені позиції на окремих напрямках, веде повітряну розвідку та завдає ударів по цивільній інфраструктурі, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів на всій території України. Так, за поточну добу противник завдав 2 ракетних та 4 авіаційних удари, здійснив понад 7 обстрілів з РСЗВ. Також ворог задіяв ударні БпЛА в районі населеного пункту Біленьке Одеської області.

Від вогневого впливу окупантів постраждало 12 населених пунктів. Зокрема, Запоріжжя, Марганець, Мусіївка, Нікополь, Потьомкине, Осокорівка, Миколаїв та Очаків.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка без суттєвих змін.

На інших напрямках противник здійснив обстріли з танків, мінометів та ствольної артилерії:

на Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Одноробівка, Ветеринарне, Стрілеча, Глибоке, Гатище, Кучерівка, Петропавлівка, Куп’янськ-Вузловий, Сенькове, Кам’янка та Голубівка;

на Краматорському напрямку – Новоселівка, Щурове, Діброва, Озерне, Закітне, Сіверськ, Верхньокам’янське, Виїмка, Спірне, Роздолівка, Веселе та Білогорівка;

на Бахмутському напрямку – Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Григорівка, Бахмут, Весела Долина, Кліщівка, Одрадівка, Зайцеве та Майорськ;

на Авдіївському напрямку – Первомайське, Авдіївка, Водяне, Опитне, Мар’їнка, Парасковіївка та Новомихайлівка;

на Новопавлівському напрямку – Времівка, Вугледар, Павлівка, Микільське та Єгорівка. на Запорізькому напрямку – Зелене Поле, Новосілка, Успенівка, Новопіль, Ольгівське, Гуляйполе, Залізничне, Червоне, Гуляйпільське та Новоандріївка.

На Південнобузькому напрямку від артилерійського вогню постраждали понад 35 населених пунктів, що неподалік з лінією зіткнення.

Окупанти продовжують проведення так званих "референдумів" на тимчасово зайнятих і окупованих територіях України.

Ворог посилює фільтраційні та контрдиверсійні заходи. Значна увага приділяється перевірці особистих мобільних телефонів місцевих жителів на предмет співпраці з Силами оборони України.

Протягом доби українські воїни відбили атаки противника в районах населених пунктів Спірне, Соледар, Підгородне, Бахмут, Майорськ, Кам’янка, Побєда та Павлівка.

Авіація Сил оборони завдала близько 20 ударів. Підтверджено ураження 13 районів зосередження живої сили і військової техніки противника, позиція броньованої техніки та 5 позицій зенітних ракетних комплексів. Втрати ворога уточнюються.

Ракетні війська і артилерія за поточну добу, зокрема, уразили 3 пункти управління, 5 районів зосередження живої сили та техніки окупантів, 1 позицію зенітних ракетних комплексів, 2 підрозділи ракетних військ і артилерії, 3 склади з боєприпасами, а також 12 окремих важливих цілей.

Звернення Президента України Володимира Зеленського:

"В Офісі сьогодні відбувся важливий політико-дипломатичний захід. Послам тридцяти держав – наших партнерів – було представлено проект щодо заснування спеціального міжнародного трибуналу для покарання росії за злочин агресії проти нашої держави.

Складність притягнення росії за цей злочин полягає в тому, що наявних міжнародно-правових інструментів не достатньо. Потрібен саме спеціальний міжнародний трибунал. І ми дуже детально, дуже прискіпливо опрацьовуємо цей проект.

Не сумніваюсь – трибунал буде. Буде відповідальність для всіх, хто розв’язав цю злочинну війну проти України і свободи в Європі".

Віримо у Збройні Сили України! Разом Ми – сила! Слава Україні!