Одразу після введення урядом США санкцій відносно активів олігарха Романа Абрамовіча, який є власником зокрема лондонського Челсі, що стало наслідком чергового витку агресії проти України, почалися намагання знайти шляхи для передачі права власництва на клуб третій стороні.

Як спочатку заявляв сам багатій, йому вдалося домовитися з трастовим фондом стосовно тимчасового керування справами "синіх", проте представники благодійної організації майже одразу спростували цю інформацію.

Наступними спробами Абрамовіча позбутися власництва Челсі були спрямовані вже на безпосередній продаж клубу, проте й їм, як бачимо, у найближчій час не буде існувати можливості для здійснення.

Як повідомляють провідні британські видання, уряд Великої Британії прийняв остаточне рішення стосовно санкцій проти представників бізнесу країни-окупанта, серед яких також присутній і власник Челсі.

Ігорь Сєчін, Олег Деріпаска, Андрєй Костін, Алєксєй Міллер, Ніколай Токарєв та Дмітрій Лєбєдєв також опинилися у компанії Абрамовіча.

Прем'єр-міністр Борис Джонсон влучно висловився стосовно підписання документу: "У тих, хто підтримав злісний напад на Україну, не може бути притулку".

У той самий час, міністерка культури Надін Дорріс зробила заяву стосовно майбутнього лондонського Челсі: "Наш пріоритет — притягнення до відповідальності тих, хто дозволив путінському режиму існувати. Сьогоднішні санкції, очевидно, мають прямий вплив на Челсі та його вболівальників. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб ці важливі санкції не завдали зайвої шкоди клубу та національній грі.

Задля того, аби клуб міг продовжувати конкурувати та працювати, ми видаємо спеціальну ліцензію, яка дозволить проводити матчі, платити персоналу зарплатню та власникам існуючих квитків відвідувати матчі, водночас, що вкрай важливо, позбавляючи Абрамовича права власності на клуб.

Я знаю, що це викликає деяку невизначеність, але уряд працюватиме з лігою та клубами, щоб продовжувати грати у футбол, гарантуючи, що санкції стосуватимуться тих, проти кого вони спрямовані. Футбольні клуби є культурним надбанням та основою наших спільнот. Ми прагнемо захистити їх", — заявила чиновниця.

Нагадаємо, що попередньо навіть устиг з’явитися перелік основних претендентів на придбання Челсі.