Великий європейський футбол також поступово залишає осторонь лежаки на мальовничих пляжах та долучається до початку розіграшів національних першостей. Уже встигли стартувати Англія, Іспанія та Франція, а в Німеччині, за старою-доброю традицією вирішили розпочати з ранішніх стадій Кубка країни, і вже потім поступово переходити до справ у чемпіонатах.

І, звичайно, не забули в цій країні й про розіграш Суперкубка, у рамках якого зустрічались чинні чемпіон Бундесліги та володар Кубка Німеччини. На щастя, у минулому сезоні мюнхенська Баварія знову розважливо поставилась до кубкового змагання, тож володар 11 "срібної салатниці" поспіль знову розпочинав офіційну частину року з гри на полі Альянц Арени, але цього разу суперниками були гравці з РБ Лейпциг. Без Домініка Собослаї та Крістофера Нкунку, які цього літа знайшли собі нові місця роботи в тій самій Англії.

Очевидно, що нападника Гаррі Кейна, якого мюнхенський клуб підписав тільки в звітній день, очікувати в стартовому складі було не варто. Як і, напевно, коштовного центрального захисника Кіма Мін Дже. Томас Тухель при цьому обрав доволі схожий на останні матчі попереднього сезону стартовий склад, у якому в різному контексті вирізнялись хіба що Конрад Лаймер та Матіас Тель в опорній зоні та нападі відповідно.

Але на перших хвилинах гри ми фактично жодного слова не говорили про стартовий склад "Червоної машини", оскільки гості пішли вперед та одразу ж забили гол. На третій хвилині Ольмо скористався метушнею під час відскоку подачі зі штрафного з лівого флангу та на виконання пробив у дальній кут. Такого старту на Альянц Арені не очікували, тож градус напруги стрімко зріс.

Надалі Баварія з кожною наступною хвилиною ставала дедалі схожою на себе в плані володіння м’ячем, однак в атаці все зводилось до залучення Сержа Гнабрі, що спрощувало роботу захисникам суперників. Найбільш небезпечними мюнхенці були при цьому саме тоді, коли суперники помилялись на власній половині, а швидкість повернення контролю до "Рекордмайстера" складала в середньому божевільні 13 секунд. Один із таких моментів завершився супернагодою для Теля на центральному вході до штрафного, але він примудрився пробити точно в голкіпера.

І чим далі заходила ця гра, тим яскравіше було помітно, що Баварії просто не вистачає гравця на вістрі атаки, який міг би стабільно завершувати створені нагоди з передач із флангів. Тель до цієї ролі відверто не пасував. А вже під завісу першого тайму мюнхенці настільки захопились діями в атаці, що проґавили швидкий розіграш штрафного в центрі поля, який завершився передачею Вернера з лівого флангу до володінь Ульрайха та ефектним розворотом Ольмо повз двох суперників на прийомі із завершальним ударом під воротаря з гострого кута.

Дійсно класний момент, на який Тухель не міг не відреагувати після перерви. І одразу потрійна заміна. Але без Кейна, тож із вістрям нападу в господарів усе одно залишалось відкритим питання. Хоча моментів було тоді хоч греблю гати — Гнабрі, Сане та Тель могли швидко відіграти один гол та матч пішов в би геть за іншим сценарієм. Але ж ні — у ворота м’яч уперто не хотів іти, і в підсумку Туехелю не залишили вибору. Кейн дебютував.

Але одразу ж після появи 115-мільйонно англійця на полі Баварія отримала пенальті у власні ворота за гру рукою від Мазрауї під час прокидання м’яча Зайвальдом на лівому фланзі штрафного головою. І все — Ольмо пробив прицільно в лівий нижній кут, після чого лише авантюристи могли повірити в те, що господарі відіграються.

Вони хоча б для виду мали б забити бодай один м’яч у чужі ворота, однак і тут спідкала невдача — просто не заходили в сітку удари з вигідних положень. У Кейна моментів наче й узагалі не було, а безліч передач із флангів належного завершення не знаходили. У підсумку, Гаррі тепер ледь не звинувачують у тому, що він привіз із Тоттенгема безтрофейну хворобу. Подивимось, до чого це призведе наприкінці року.

Фінальний свисток арбітра Бастіан Данкерта з Ростока зафіксував перемогу РБ Лейпциг у Суперкубку Німеччини, тоді як Баварія програла в битві за перший можливий трофей у новій кампанії.

Баварія — РБ Лейпциг 0:3
Голи: Ольмо, 3, 44, 68 (пен.)

Баварія: Ульрайх — Павар (Мазрауї, 46), де Лігт (Кім, 46), Упамекано, Девіс — Кімміх (Горецка, 79), Лаймер (Коман, 46) — Гнабрі, Мусіала, Сане — Тель (Кейн, 63).

РБ Лейпциг: Бласвіх — Генріхс (Клостерманн, 84), Орбан, Сімакан, Раум — Зайвальд, Шлагер — Ольмо (Форсберг, 78), Сімонс (Карвалью, 79), Опенда (Поульсен, 64) — Вернер (Шешко, 64).

Попередження: Павар, Упамекано — Ольмо