Іспанська Ла Ліга в цьому сезоні намагається тримати рівень інтриги в боротьбі за чемпіонський титул на достатньо високому рівні, що цілком відповідає позиції каталонської Жирони серед одвічних претендентів на перемогу в чемпіонаті. Однак багато хто з уболівальників постійно нагадає, що в команди Мічела до цього календар був аж ніяк не сповненим протистоянь проти суперників дійсно високого рівня, тому саме найближчим часом його колективу доведеться пройти крізь ряд цікавих випробувань.

Гра в рамках чотирнадцятого туру національної першості проти баскського Атлетіка саме була одним із них. Команда Ернесто Вальверде цього сезону міцно вхопилась за позиції поблизу зони єврокубків і постійно намагається атакувати клуби, що її випереджають. До Каталонії "леви" цього разу приїхали в бойовому складі, тоді як господарі поля раптово перед під час оголошення стартових складі зізнались на широкий загал про травму українського нападника Артема Довбика.

І це вже було серйозним ударом по шансах Жирони. Баски провели дуже потужний перший тайм, який могли й відкрити з власним швидким забитим м’ячем, однак Гурусета у вбивчій позиції в центрі штрафного примудрився пробити точно в Гассанігу. Аргентинському воротарю команди Мічела взагалі було не солодко, бо захисники постійно випускали опонентів із поля зору й подекуди здавалось, що ще трохи, і оборона Жирони ризикує посипатись.

Передбачення ці майже справдились під час моментів Де Маркоса, Паредеса та Сансета в подальшому, і лише після середини першого тайму господарям удалось відвести гру від власних воріт. На половині поля суперників активними були фланги атаки Жирони, Циганков та Савіо, які на двох створили кілька цікавих ситуацій, але із завершенням проблеми цього вечора були не тільки в гостей. Отже, команди пішли на перерву без голів, але з помітним рівнем інтриги.

У другому таймі темп матчу вдалось підтримати, от тільки цього разу акценти були більше спрямовані на ворота. Жирона, як здавалось, дуже вчасно зуміла забити. І зусиллями не абикого, а Віктора Циганкова, який на дальній стійці в дотик завершив простріл Савіо від лівого кута штрафного. Але, захопившись спробами подальших атак, команда Мічела наразилась на контрвипад на 68 хвилині, який завершився ударом Іньякі з пів кола перед штрафним низом у правий кут.

За нічийного рахунку Вальверде ризикувати не став. Атлетік робив заміни в бік захисту, Жирона — у бік нападу. Але вирішальної переваги жодна із сторін так і не отримала. Циганкова в підсумку замінили на 85 хвилині, тоді як до цього він встиг створити непоганий момент для Янгеля Еррери, але партнер із лицьової межі штрафного пробив над воротами. "Леви" в підсумку нічию таки відстояли.

У наступному турі Жирона гратиме вдома проти Валенсії, а баскський Атлетік прийматиме мадридський Райо Вальєкано.

Жирона — Атлетік 1:1
Голи: Циганков, 55 — І. Вільямс, 68

Жирона: Гассаніга — Мартінес (Коуту, 70), Е. Гарсія, Блінд, Гутьєррес — Циганков (Валері, 85), Я. Еррера (Кебе, 85), А. Гарсія, Мартін (Торре, 77), Савіо — Стуані (Порту, 70).

Атлетік: Сімон — Де Маркос, Вівіан, Паредес, Лекуе — Весга, Де Галаррета (А. Еррера, 81) — І. Вільямс (Арес, 90), Сансет (У. Гомес, 90), Н. Вільямс (Беренгер, 81) — Гурузета (Р. Гарсія, 73).

Попередження: Блінд — Гурузета.