Іспанського футболу на вихідних багато не буває, і в цій доволі теплій, як для зимової частини сезону, поєдинки місцевої Ла Ліги ще й добряче розігрівають атмосферу для вболівальників. Тим паче, надворі вже двадцять третій тур національної першості, тож команди давно встигли зробити крок за екватор кампанії, і для когось це може бути рух у напрямку зони єврокубків, а для когось — чергове просування в сторону вильоту.

Очевидно, що в ситуації з відсутністю перемог на власному рахунку, остання команда чемпіонату, Альмерія, завітала в гості до Валенсії на Месталью явно в поганому гуморі. Команда Рубена Барахи тим часом досі перебувала під тиском нагальної потреби здобувати дорогоцінні залікові бали, тож будь-який суперник у кризовому стані був для неї гарним подарунком. І, тим паче, для українського нападника Романа Яремчука, якого спраглого до забитих м’ячів випустили одразу в стартовому складі.

І вже з перших хвилин форвард почав відповідати тренеру прихильністю активною грою попереду. "Кажани" радо вантажили м’ячі в його напрямку, їхня гра мала легкий та невимушений вигляд, але в моменті на 10 хвилині вся ця казка могла завершитись. Мелеро завершував у центрі штрафного простріл із правого флангу під час контратаки фактично на самоті, але запустив м’яч над воротами.

Якщо вже таке не забивати, то на що взагалі покладатись Альмерії в цьому сезоні? Точно не на свій захист, який згодом пропустив дві послідовні передачі з флангів, а два нападники Валенсії, Уго Дуро та Роман Яремчук, фактично розстрілювали ворота Машиміану в центрі штрафного. Блискучий та ефективний подвійний удар від господарів поля, але на 23 хвилині гру точно б ніхто не завершив.

Далі перед командою Барахи постало завдання з утримання рахунку на власну користь і з цим у неї були певні проблеми. На завершення першої пів години ігрового часу Альмерія заштовхала м’яч у ворота з меж воротарського зусиллями Едгара, і якби не VAR, то арбітри точно б пропустили момент із грою рукою від опорника гостей. Хоча, якби той-таки VAR був трохи наполегливішим, падіння Яремчука в чужому штрафного ще на початку гри завершилось би справедливим пенальті.

Однак Альмерія в підсумку залишилась без голів у першому таймі, а Валенсія не дуже-то й наполягала на збільшенні власної переваги. Зовсім кепсько в атаці в "кажанів" було й після перерви, із якої вони повернулись на поле та одразу стикнулись із потужним штормом атак від суперників. Пропущений м’яч від Аррібаса також не змусив на себе довго чекати, а господарі, як і суперники до цього, не втримали фланги.

Проте незабаром на рівному місті автор гольової передачі в тому епізоді, Сентельєс, привіз пенальті у власні ворота за відмашку в обличчя Лопеса на лівому фланзі штрафного, яку знову ж таки помітили тільки на VAR. Пепелу в ролі штатного пенальтиста взявся пробивати черговий одинадцятиметровий, але ударом у лівий кут влучив прямісінько в стійку. А вже за мить гра перейшла на половину поля Валенсії й Рамазані пробив повз дальню стійку з лівого флангу штрафного — ось такий динамічний футбол.

Але так було не повсякчас. Альмерія почала кудись летіти під завісу гри, від чого нервувала й нахапалась зайвих карток аж до того, що прийшлось вилучати з лави для запасних Лео Баптістао, якого до цього вже встигли замінити. Через емоції команда Гаїски Гарітано вже не була настільки небезпечною.

У наступному турі Валенсія гостюватиме в Лас-Пальмаса, а Альмерія прийматиме баскський Атлетік.

Валенсія — Альмерія 2:1
Голи: Дуро, 14, Яремчук, 23 — Аррібас, 50

На 61-й хвилині Пепелу (Валенсія) не забив пенальті (штанга).

Валенсія: Мамардашвілі — Фулькьє, Москера, Дженк, Гая — Лопес (Петер Гонсалес, 61), Пепелу, Гільямон (Амалла, 90+1), Герра (Васкес, 70) — Яремчук (Марі, 70), Дуро.

Альмерія: Машиміану — Пубіль, Чумі (Мілованович, 83), Монтес (Баба, 34), Сентельєс — Лопі, Гонсалес, Мелеро (Лосано, 61) — Аррібас (Робертоне, 83), Баптістао (Ромеро, 61), Рамазані.

Попередження: Яремчук, Герра, Москера, Гільямон — Сентельєс, Гонсалес, Лосано, Рамазані, Робертоне

На 90+2-й хвилині був вилучений Лео Баптістао (Альмерія) (неспортивна поведінка, не на полі).