Реал повідомляє, що Тоні Кроос вирішив завершити кар'єру професійного футболіста після Євро-2024. Про це повідомляє офіційний сайт Реала.

"17 липня 2014 року, день моєї презентації в Реалі, день, який змінив моє життя. Моє життя як футболіста, але, перш за все, як людини. Це був початок нового життя в найбільшому клубі світу. Сьогодні, через 10 років, в кінці сезону, це життя закінчується.

Я ніколи не забуду це захоплююче та успішне десятиліття!

Я хотів би особливо подякувати президенту Флорентіно Пересу, клубу та всім, хто прийняв мене з відкритим серцем і довірив мені. Але перш за все я хочу подякувати вам, дорогі вболівальники Реала, за вашу любов і підтримку з першого дня до останнього.

Водночас це рішення означає, що моя кар'єра чинного футболіста завершиться цього літа після Євро. Як я завжди казав, Реал є і буде моїм останнім клубом.

Сьогодні я щасливий і пишаюся тим, що знайшов у своїй голові і в своєму серці правильний момент для цього рішення. Моїми амбіціями завжди було завершити кар'єру на найвищому рівні. З цього моменту в моїй голові тільки одна головна думка і ніщо мене від неї не відокремить: Вперед за 15-м кубком Ліги чемпіонів!!! HALA MADRID! І нічого більше!", — написав Кроос в Інстаграм.

 

Тоні Кроос прийшов до Реала в 2014 році. За десять сезонів, у яких він грав за Реал, німець виграв 22 титули: 4 трофеїв чемпіонату Іспанії, 5 Клубних чемпіонатів світу, 4 Суперкубки Європи, 4 Ліги чемпіонів, 1 Кубок Іспанії та 4 Суперкубки Кубки з Іспанії.

Також зі збірною Німеччини Тоні ставав чемпіоном світу.