За великим рахунком, перший день двадцять сьомого туру української Прем’єр-ліги було присвячено протистоянням за участі учасників чемпіонських перегонів, тоді як події суботньої частини програми розпочинала зустріч, у рамках якого стосунки поміж собою з’ясовували учасники боротьби за виживання. Усього три очки розділяли в турнірній таблиці одеський Чорноморець та закарпатський Минай, проте й така мала кількість балів могла вміститись аж у чотири рядки різниці поміж командами на користь "моряків".

Із огляду на кондиції, які встиг набрати колектив Романа Григорчука, можна було б робити передчасні висновки, що саме за одеситами зберігатиметься володіння м’ячем у преважній кількості ігрового часу в звітному протистоянні. Воно, зрештою, так і було, проте не варто було забувати, що хто, як не Володимир Шаран, уміє вибудовувати потужний захист у своїх команд в УПЛ. Долати три рубежі оборони закарпатців було ще тим завданням для господарів поля, тож у першому таймі вони ледь нашкребли кілька гольових моментів.

Узагалі не працювали дальні закидання на хід Алефіренку, бо й центральний захисник Салюк, який зазвичай їх робить, був відсутнім через дискваліфікацію, і захист Миная розташовувався настільки низько, що простору до воротаря просто не залишалось. Тому Чорноморцю доводилось сподіватись на позиційні атаки з поодинокими фланговими передачами, які призвели тільки до випадкової зрізки від захисника прострілу Кузика на 37 хвилині, яку потім потягнув Бандура, а також удару головою від Хадіди над воротами вже під саму перерву.

Непогані оберти команди набрали вже з початку другого тайму, проте випадкова подача з лівого флангу від Алефіренка на 48 хвилині влучила у верхній каркас воріт, а Минай свою рідкісну нагоду змарнував за підсумком невдалого удару Петька з ближньої стійки на завершення подачі зі штрафного з правого флангу. А потім гра повернулась до темпу першого тайму й перевага "моряків" на м’ячі знову стала дуже помітною.

Команда Григорчука подекуди захоплювалась атакою настільки, що це їй коштувало трьох очок у підсумку. Навіс із кутового зі лівого флангу на 61 хвилині від Кузика перехопив Бандура, після чого швидко вкинув на Гечева, який за ходом контратаки дійшов аж до чужого штрафного, звідки з лицьової прострілював у пошуках партнерів, але Хадіда, що стрімко повертався до оборони, зрізав м’яч повз власного воротаря.

Відігравати цей прикрий м’яч у Чорноморця було достатньо часу й ще більше гольових моментів, аби це робити. Проте м’яч уперто не хотів іти до воріт Бандури, а точніше це саме воротар його туди не пускав, здійснюючи подекуди дивовижні порятунки на самій межі від голу. Ось таким чином кілька ударів від одного лишень Єрмакова не досягли своєї цілі, і навіть Гладкий на досвіді не запобіг поразці власної команди. Боротьба за виживання стає дедалі цікавішою.

У наступному турі одеський Чорноморець зіграє в гостях у Львова, а закарпатський Минай прийматиме львівський Рух.

Чорноморець — Минай 0:1
Гол: Хадіда, 61 (авт.)

Чорноморець: Паст — Путря, Гучек (Білий, 28, Гладкий, 78), Єрмаков, Брагару — Кузик (Войтіховський, 78), Васильєв, Демченко — Бадібанга, Хадіда (Авагімян, 63), Алефіренко.

Минай: Бандура — Дмитрук, Ю. Кравчук, Мельник, Нємчанінов, Рогозинський (Гончар, 82) — Гечев (Твердохліб, 70), Петько, Вітенчук, Булеза — Коломоєць (Чуєв, 88).

Попередження: Демченко — Мельник, Дмитрук, Ю. Кравчук