Черговий сезон української Прем’єр-ліги було урочисто розпочато матчем першого туру поміж київською Оболонню та ковалівським Колосом, який відбувався на полі столичної Оболонь-Арени. Та й узагалі перший ігровий день національної першості давав нам змогу зрозуміти, на що саме претендуватимуть цьогорічні новачки "еліти", адже слідом за звітним матчем свою гру мало б провести й житомирське Полісся.

Цікавою була доля колективу Ярослава Вишняка цього літа, адже колишніх амбіцій "колоски" ще не покинули, проте якісного підсилення їхня ланка нападу так і не отримала. А це була, напевно, одна з найслабших якостей Колосу за минулий футбольний рік. Що ж до новачків, то вони дуже довго мандрували в нижчих дивізіонах для того, щоб ми навіть устигли трохи підзабути, який саме проєкт початково мали "пивовари". Та й якісної трансферної кампанії в них, поки що, м’яко кажучи, не виходить, тож цього вечора перед нами були дійсно дві команди-загадки.

Якщо брати різницю в класі команд до уваги, то її дійсно можна було помітити за ходом гри в певних ситуаціях, але під доволі пекучим столичним сонцем жоден із колективів не намагався ризикувати. Десь на початку гри Краснопір мав нагоду відкрити рахунок ударом головою під час подачі з правого флангу від Мединського на дальню стійку, але воротаря в ближньому бою не переграв. На цей момент миттєво відповів дальнім пострілом до рук голкіпера Мякушко, тож можна було зробити висновок, що гра почала набирати оберти.

І дійсно, не минуло кількох хвилин, як Демченко з лівого флангу штрафного ударом зі складної ситуації поцілив у дальню стійку чужих воріт, а трохи згодом Мякушко пострілом зі стандарту на далекій відстані пробив поруч із тим самим каркасом. Колос при цьому навіть не намагався встановити контроль над м’ячем на чужій половині, проте разючість випадів команди Вишняка дуже турбувала суперників.

Настільки, що ще до перерви було ухвало рішення замінити попередженого ще на першій хвилині гри Мороза від гріха подалі. Але в першому таймі команди так і не змогли забити, після чого Оболонь зробила для себе очевидний висновок — гру краще десь підсушити, аби не отримати негараздів на рівному місці.

Таким чином київський колектив фактично відмовився від створення гольових моментів у переважній більшості ігрового часу другого тайму. Колос натомість намагався грати дуже спокійно та на досвіді, але цього було замало для того, щоб створювати постійну загрозу чужим воротам. Ми можемо пригадати лише пару моментів команди Вишняка на завершення повної години ігрового часу, але Безбородько та Мякушко свої моменти так і не використали, при чому форвард узагалі не влучив у площину з кількох метрів до фактично порожніх воріт.

Випади в напрямку чужих володінь від Оболоні завершували нашу гру цього вечора, але дальні постріли від Мединського та Суханова зробили дійсно небезпечними лише не до кінця впевнені дії воротаря на лінії. Як підсумок, голів у першому матчі сезону ми так і не побачили. Цікаво, що за таких самих умов ми стартували майже рік тому на НСК Олімпійський відносно неподалік.

У наступному турі київська Оболонь зіграє домашнє столичне дербі проти київського Динамо, а на ковалівський Колос очікуватиме домашнє протистояння проти одеського Чорноморця.

Оболонь — Колос 0:0

Оболонь: Федорівський — Фатєєв, Приймак, Лук’янчук, Осман — Мединський, Черненко, Мороз (Косовський, 31), Прокопенко (Чернов, 82) — Слободян (Суханов, 82), Краснопір (Тарануха, 70).

Колос: Фесюн — Ільїн (Лучкевич, 76), Золотов, Бурда, Бондаренко, Цуріков — Оріховський, Богданов — Демченко, Безбородько (Велетень, 76), Мякушко.

Попередження: Мороз, Приймак, Косовський, Чернов — Бондаренко