П’ятий тур української Прем’єр-ліги поступово продовжує занурювати нас у події футбольного вікенда. Після спекотного Києва, ми вирушили до не менш спекотного Львова, де місцевий Рух на Арені Львів мав зустрітись із дуже підступним суперником. Петровський Інгулець повернувся до "елітного" дивізіону й уже встиг створити проблеми таким командам, як Полісся та Кривбас (двічі по 1:1), а також зробив перший крок турнірною сіткою Кубка України.

А отже, команда Василя Кобіна, який цього разу посів місце на трибунах через дискваліфікацію, таки була на щось спроможна. Однак і футболісти Віталія Пономарьова відчували, що грають перед рідними вболівальниками, тоді як опоненти знову приїхали на гру фактично з коліс поїзда Укрзалізниці, тож матимуть проблеми фізичного плану.

І допоки на старту матчу в "жовто-чорних" був достатній запас витривалості, вони несамовито тиснули на чужі ворота. Проблеми в захисті "козаків" почали з’являтись майже миттєво, і вже на 14 хвилині Карабін із другої спроби таки вразив ворота, коли красивий розіграш на правому фланзі штрафного призвів до влучання в ліву стійку від Квасниці з передачі Федора.

Однак резерви Руху також не мають необмежений обсяг. Це ми бачили в Черкасах, і цього разу ситуація почала виходити з-під контролю львів’ян уже після їхнього забитого м’яча. А як зупинився в пресингу колектив Пономарьова, так почались і проблеми позаду, і тільки відсутність влучання в площину під час удару головою від Волохатого посеред тайму врятувала господарів від пропущеного.

У другому таймі натяків на боротьбу не було, бо Рух розпочав настільки потужно, що м’ячі почали влітати у ворота Інгульця надзвичайно швидко. Удар Квасниці здалеку з правого флангу, постріл Краснопіра з-під захисника на правому краю штрафного, завершення головою подачі Притули із штрафного з правого флангу від Холода, і зрештою простріл Квасниці на того-таки Краснопіра — усюди складалось враження, що гравці команди з Петрового просто не встигають.

А після такого початку тайму, бо остаточний рахунок сформувався вже на 60 хвилині, про що взагалі має йтись? Команда Кобіна почала робити якусь ротацію, та куди там до порятунку в цій грі? Більше гості не пропустили, і на цьому вже досить для них. Ну, а команди Пономарьова нарешті вистачило на весь матч у одному темпі.

У наступному турі львівський Рух зіграє в гостях у полтавської Ворскли, тоді як петровський Інгулець прийматиме одеський Чорноморець.

Рух — Інгулець 5:0
Голи: Карабін, 14, Квасниця, 47, Краснопір, 51, 60, Холод, 56

Рух: Ледвій — Сич, Холод, Дідик (Руніч, 64), Роман — Федор (Русяк, 79), Підгурський (Слюсар, 78), Притула (Товарницький, 65) — Квасниця, Краснопір, Карабін (Семотюк, 72).

Інгулець: Паламарчук — Білоцерковець, Малиш, Шершень (Вілівальд, 76), Мельничук (Сад, 62) — Волохатий, Лісняк (Могильний, 77), П’ятов — Козак, Резепов (Кисленко, 84), Пушкарьов (Мисик, 62).

Попередження: Дідик — Мельничук