Від невизначеності з долею гри в Петровому/Одесі до цілком очевидної цікавої афіші пропонував нам перейти шостий тур української Прем’єр-ліги посеред суботнього дня. У столиці київське Динамо всіма силами робило вигляд, що грає "гостьовий" матч на рідному стадіоні проти луганської Зорі, і формально це була гра поміж сусідами в турнірній таблиці з рівною кількістю здобутих залікових балів — по дев’ять.

Однак усім було очевидно, що "біло-сині" такого показника досягнули всього за три зустрічі, тоді як "мужикам" знадобилось аж на дві гри більше й одне звільнення головного тренера на додачу. Утім, це допомогло луганцям хоча б завершити етап перед початком міжнародної павзи перемогою над київською Оболонню, яка призвела до звільнення керманича "пивоварів" Валерія Іващенка, тож, як бачимо, УПЛ може здивувати й таким розвитком подій.

Не здивувала ця гра тим, що Динамо домінувало на футбольному полі, тоді як суперникам відводилась другорядна роль. Зоря покладалась лише на контратаки та швидкі передачі на Антюха, який потім мав шукати Будківського, що було настільки очевидним кроком від тренерського штабу Бартуловича, що навіть Бражко в центрі захисту Динамо порався з цими пропозиціями суперників без особливих проблем.

Що ж до атаки, то кияни, як завжди в цьому сезоні, розігрували м’яч різнобарвно й гостро, але була одна проблема — лише один удар у площину воріт суперників, і той припав на постріл Тимчика з-за меж штрафного, який воротам власне й не загрожував. Утім, була також і стійка від Ярмоленка, а також кілька гострих завершень повз площину від того ж Андрія чи, наприклад, Вівчаренка. У луганців натомість був цікавий випад Антюха, після якого вже Бущану довелось нагадувати захисникам їхню роль на полі.

Цікаво розпочинала Зоря другий тайм із власної атаки та ударом Антюха до рук Бущана з лівого флангу штрафного, але це виявилось лише оманою перед загалом суцільно захисною тактикою від команди Бартуловича. Узагалі нічого не вгадували "мужики", окрім того, як відбиватись, і зрештою за звичним сценарієм припустились помилок, а суперники цим просто майстерно скористались.

Шовковський посеред тайму зробив дві заміни, але за мить у гольовому епізоді свіжі гравці були не потрібні — Буяльського без опіки залишили в центрі штрафного й Вівчаренко з лівого флангу викотив йому під удар. А вже 11 хвилин свій дебютний м’яч за Динамо забив Брагару, коли на тому-таки боці чужих володінь із передачі Шапаренка бив у центр воріт, але Дришлюк зробив так, щоб м’яч полетів повз воротаря в дальній. Кирило це намагався зробити й до цього, але влучив у поперечину під час прострілу Вівчаренка.

І коли вже нікому це було не потрібно, Зоря спромоглась провести атаку, завершенням якої мав стати гол Ндура, але ще треба було примудритись влучити в Бущана з кількох метрів до воріт. У підсумку, ніхто нікого так і не здивував.

У наступному турі луганська Зоря гостюватиме в ковалівського Колосу, а київське Динамо посеред тижня прийматиме полтавську Ворсклу, після чого вдома зіграє проти львівського Руху.

Зоря — Динамо Київ 0:2
Голи: Буяльський, 67, Брагару, 78

Зоря: Турбаєвський — Тронтель (Вакула, 70), Башич, Джордан, Вантух — Кирюханцев (Жуніньйо, 61), Хахльов (Кораблін, 76), Дришлюк, Мічин — Будківський (Ндур, 77), Антюх.

Динамо Київ: Бущан — Тимчик, Біловар, Бражко, Вівчаренко (Дубінчак, 73) — Михайленко (Себальйос, 90+2), Буяльський, Піхальонок (Шапаренко, 66) — Ярмоленко (Волошин, 66), Ванат, Кабаєв (Брагару, 73).

Попередження: Мічин