Обидві команди перед матчем опинилися поруч у турнірній таблиці — гості були десятими, господарі окупували дев'яту сходинку. І Полтава, і Миколаїв у попередньому турі перервали свої невдалі серії, тож і підопічні Федорчука, і команда Близнюка прагнули закріпити успіх. Краще це вдалося гостям – вони цілком могли перемагати, але і виїздна результативна нічия – непоганий результат, особливо, враховуючи ситуацію в клубі.

„Ми йдемо на рекорд, – зазначив після гри тренер гостей Олег Федорчук. – Граємо четвертий місяць без зарплати, і навіть за таких обставин демонструємо хороший рівень футболу і хорошу результативність”.

Відзначимо, що у складі Миколаєва з капітанською пов’язкою на поле вийшов Вячеслав Піднебенний – екс-футболіст Полтави, який демонстрував непогану гру, але у складі полтавців не закріпився і перейшов до Миколаєва. Йому судилося стати героєм матчу – два його удари принесли готстям результативну нічию.

Саме представники українського Півдня відкрили рахунок у грі: їхній капітан сильним дальнім ударом низом уразив ворота екс-одноклубника Кучинського. Після голу футболіст перехрестився – для нього матч, очевидно, був надпринциповим.

Однак дуже швидко Полтава рахунок зрівняла. Один центральний захисник Парамонов відібрав м’яч на лівій бровці атаки, перевів його до штрафної, звідки Коркішко навісив на іншого центрального захисника Бутеніна, але після верхової боротьби той відскочив на ногу Насібуліну. Його удар намагався відбити Віталій Момот, екс-гравець Полтави і дубля Ворскли, але від нього м’яч залетів у сітку.

Невдовзі полтавці забили ще раз. На 36 хвилині вже Насібулін після прориву правим флангом асистував Соломці, який у першому таймі грав чистого нападника – 2:1. Уперше за кілька останніх турів Полтава забила два м’ячі.

„Приємно, що нарешті стали багато забивати, – зазначив після поєдинку тренер полтавців Ігор Лучкевич. – Цим компонентом ми задоволені, але сьогодні ми все одно втратили два очки. Мали достатньо моментів, які треба було завершувати голом. А другий і третій пропущені нами м’ячі – це взагалі злочин!”

Отже, на перерву команди пішли за нічийного рахунку. Знову Піднебенний ударом з-за меж штрафної площі пробив голкіпера Полтави.

У другому таймі команди грали обережніше, але обертів в атаці не скидали. Біля воріт обох суперників моменти виникали регулярно. Уперед вийшли миколаївці – передачу Момота з флангу точним ударом головою замкнув Рогозинський.

Полтавці зрівняли рахунок наприкінці зустрічі з пенальті. Саме призначення одинадцятиметрового викликало чимало обурення у гравців Миколаєва.

В одній із атак Полтави Євген Коваленко прострілив з лівого флангу, увійшов до штрафної і знову підхопив м’яч після серії спроб його вибити. Його удар з гострого кута цілком міг би залетіти в сітку, але на самісінькій лінії воріт опинився Дмитро Остапенко, який чи-то намагався уникнути торкання рукою, чи-то пробував змінити політ м’яча плечем. Рефері Павло Чижевський (і боковий так само) вирішив, що це – гра рукою і пенальті. А коли гості надто бурхливо почали сперечатися з арбітром – той показав червону картку, але – Загинайлову, який участі в цьому епізоді з рукою взагалі не брав. У протоколі значиться: вилучення за „позбавлення суперника явної нагоди забити м’яч”.

11-метровий удар реалізував Юрій Соломка. Це був останній важливий епізод у матчі, який, відзначимо, не викликав великої глядацької уваги – і через холодну погоду (усього три градуси вище нуля), і через те, що гра Полтави розпочалася лише за дві години до гри Ворскли, і чимало вболівальників віддали перевагу походу на прем’єрлігову зустріч.

У підсумку – 3:3, результативна нічия, в якій було і спірне вилучення, і пенальті, і вдала гра Піднебенного проти своєї колишньої команди.

„У нас молода команда, і ми часто пропускаємо на останніх хвилинах. Ми рано заспокоїлися, могли ж і четвертий забивати, в нас були контратаки, – вважає тренер миколаївців Федорчук. – Однак перед грою мали труднощі в захисті, і тому я більше задоволений діями команди, аніж відчуваю гіркоту від втраченої перемоги”.

Євген Бриж, спеціально для Football.ua

ФК Полтава — МФК Миколаїв 3:3
Голи: Насібулін, 22, Соломка, 36, 84, пенальти – Піднебенний, 5, 44, Рогозинський, 57

Полтава: Кучинський, Зозуля (к), Бутенін, Парамонов, Кравченко, Коркішко (Фомич, 73), Боровець (Т. Бондаренко, 61), Зеленевич (Олійник, 80), Насібулін, Коваленко, Соломка. Головний тренер: Ілля Близнюк.

Миколаїв: Восконян, Адаменко, Загинайлов, Рогозинський, Піднебенний (к), Прокіпчук (Д. Бондаренко, 86), Сомов, Стеценко, Момот, Музика, Остапенко. Головний тренер: Олег Федорчук.

Попередження: Т. Бондаренко (86) – Прокіпчук (17), Піднебенний (20), Остапенко (64), Момот (84), Берко (84).

Вилучення: Загинайлов, 84