- Здавалося, ви намагатиметеся залишити Карпати наступної зими, коли завершувався попередній контракт із клубом, але дещо несподівано ви підписали нову угоду. Це було складне рішення? Чим ви керувалися?

- Я мав розмову з президентом клубу, в якій сказав, що хочу спробувати себе в іншій команді, на іншому рівні. Нами була узгоджена сума, за яку я зможу це зробити. Я пообіцяв, що безкоштовно не залишу Карпати, зважаючи на те, що цей клуб мене виховав, і тут я сформувався, як футболіст.

- І на який термін розрахований новий контракт?

- Контракт продовжений ще на півроку.

- Раніше інтерес до вашої персони приписували щонайменше Металісту, а взимку – Дніпрові. Цього літа у вас були якісь пропозиції? Можливо, існують конкретні варіанти на найближче майбутнє?

- Я не хотів би зараз говорити про варіанти, оскільки нема жодної офіційної інформації.

- Якщо не буде клуба, готового заплатити за ваш трансфер цього літа чи наступної зими, що тоді? Ви припускаєте, що можете ще продовжити контракт із Карпатами, чи в будь-якому випадку – ні, і через рік усе ж залишите клуб вільним агентом?

- Сума за трансфер адекватна і невелика, тому все буде залежати тільки від мене. Але поки нема офіційних пропозицій, усі мої думки пов’язані з Карпатами!

- Не боїтеся, що може трапитися таке, що всю кар’єру проведете в Карпатах? Припускаєте можливість цього?

- Карпати для мене – рідна команда. Такою вона й залишиться назавжди, і я старатимуся допомогти команді, чим зможу і скільки зможу! Але я хочу спробувати себе на іншому рівні, тому в майбутньому в планах – зміна команди. І не тому, що мене тут щось не влаштовує, а тому, що відчуваю: зміна команди може піти мені на користь у футбольному плані.

- Які завдання ставите перед собою особисто на новий сезон?

- Переді мною стоїть одне завдання – набирати форму та показувати свій максимум на кожному тренуванні і в кожній грі!

- А як щодо командних завдань?

- На сезон завдання ще не обговорювали. Гадаю, потрібно працювати в тому ж напрямку, що й працювали. В минулому сезоні команда показала, що грає у свій футбол, незалежно від суперника. І це – незважаючи на те, що ми з головним тренером разом працюємо менше року. Потрібно ще трохи часу, і Карпати боротимуться за Лігу Європи, це щонайменше. В команди є ціль, і ми віримо в її досягнення, а це найголовніше!

Анатолій Волков, Football.ua