Адвокати італійського півзахисника Ньюкасла Сандро Тоналі у понеділок, 24 жовтня, зустрілися з прокурором FIGC (Федерації футболу Італії) Джузеппе Кіне, щоб спробувати досягти остаточної угоди щодо визнання провини гравця, повідомляє видання La Gazzetta dello Sport.

Тоналі може отримати 10-місячну дискваліфікацію, завершивши цей сезон прямо зараз. Представники 23-річного гравця наполягають на угоді, подібній до тієї, яку уклали з півзахисником Ювентуса Ніколо Фаджолі. Він дискваліфікований на 12 місяців, п'ять з яких вирішили замінити на лікування від залежності, яке буде протікати від шести місяців.

Команда юристів гравця Ньюкасла представила італійській Федерації футболу завірені медичний та психіатричний висновки, в яких детально йдеться про залежність Тоналі від азартних ігор. За ситуацією з ним уважно стежить УЄФА — в організації сподіваються, що рішення стосовно гравця буде винесено вже сьогодні ввечері.

Повідомити англійський клуб про дискваліфікацію Тоналі хочуть до матчу "сорок" проти дортмундської Боруссії у Лізі чемпіонів, який відбудеться у середу, 25 жовтня. Цього може бути важко досягти, так як Кіне продовжує розмовляти з прокуратурою Турина, щоб з'ясувати, чи належним була встановлена повна картина ситуації.

У випадку, якщо Тоналі все ж дискваліфікують на 10 місяців, то він пропустить чемпіонат Європи у Німеччині, куди Італія все ще може потрапити. Тоді він повернеться аж після початку наступного сезону англійської Прем'єр-ліги, у вересні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що гравець робив ставки на матчі Мілана, коли виступав за нього. Один з причетних до справи з нелегальний беттінг нещодавно дізнався своє покарання.