Палкі вболівальники донецького Шахтаря зі стажем вочевидь матимуть змогу пригадати, як за "гірників" виступав бразильський півзахисник Ілсіньо.

Кар’єра гравця у Донецьку мала два періоди, що переривалися між собою дворічним поневірянням на Батьківщині футболіста на правах оренди.

Загалом, в Україні Ілсіньо відіграв майже шість років (2007-2010, 2012-2015), після чого на правах вільного агента поповнив склад американського клубу Філадельфія.

На північноамериканському континенті виконавець відіграв шість років, узявши участь у 144 поєдинках (22 голи, 18 гольових передач), проте останній період його виступів був затьмарений позитивним тестом на COVID-19, після якого Ілсіньо вирішив закінчити професіональну кар’єру футболіста.

"Після 21 неймовірного року футбольних виступів, настав час повісити бутси на цвях.

Хоча рішення піти на пенсію було важким, я дуже вдячний за час, що провів на полі, а також людям, які привели мене сюди. Дякую вболівальникам за їхню непохитну підтримку протягом багатьох років.

Вдячний також й усім моїм товаришам по команді, які боролися пліч-о-пліч зі мною на полі і стали рідними та друзями поза ним. Тренерам і персоналу, які повірили в мене і дали мені шанс, і, головне, моїй родині, яка багато чим пожертвувала, щоб дозволила мені зробити таку довгу успішну кар’єру, займаючись тим, що я любив.

Я дуже вдячний за час, проведений на полі, і з нетерпінням чекаю на майбутнє. До скорої зустрічі — Ілсіньо", — ідеться у заяві футболіста.

Нагадаємо, що за Шахтар бразилець награв 175 матчів (найбільша кількість ігор за один клуб у його кар’єрі), забивши 22 голи та віддавши 19 гольових передач.