Події останніх днів в Україні, яка зазнає чергового акту агресії з боку РФ, є зараз найбільш обговорюваною темою в суспільстві.

Португальська Бенфіка, де виступає український нападник Роман Яремчук, відправить в Україну близько 100 тонн товарів першої необхідності. Збір всього необхідного відбувається на домашньому стадіоні "орлів" із 3 по 13 березня.

Цією акцією займаються президент Бенфіки Руй Кошта, керівник Генеральної асамблеї клубу Фернандо Сіару, технічний директор Луїзао та виконавчий президент фонду "орлів" Карлос Мойа.

"Цей процес зовсім не складний, тим більше в такій компанії. Як вболівальник і президент Бенфіки, я більш ніж пишаюся цією діяльністю. Думаю, що можу говорити від імені всіх фанів клубу. Ми можемо внести свій внесок у такий складний для України час.

Але слід говорити не тільки про Бенфіку — вся Португалія допомагає. Наша країна завжди готова допомогти. Кількість волонтерів, які є тут, свідчить про здатність Португалії внести свій внесок у зменшення шкоди іншим. Наша справа — не тільки спортивна, вона ще й соціальна. Я вдячний волонтерам, які безперервно працюють у добре сформованому ланцюжку", — сказав Кошта.

 

"Усі коробки ідентифіковані трьома мовами: португальською, українською та англійською. Прибувши на український кордон, вантаж у супроводі військових доставлять в українську організацію. Одна вантажівка вже виїхала. Ми вважаємо, що буде ще три-чотири. Загальна вага — 100 тонн", — сказав Мойа.

"Часи, в які ми живемо, є часами щедрості та солідарності. Солідарна Бенфіка потрібна в цей час змін і болю. Треба допомагати тим, хто страждає. Будемо сподіватися, що ми потрапимо в ціль цією акцією. Там де біль, повинні бути й ми. Слава Україні", — сказав Сіару.

"Дуже сумно, що таке відбувається в Україні. Немає нічого кращого, ніж об’єднатися і допомогти. Цим займається Бенфіка, це має робити все людство. Я бачу багато волонтерів, це свідчить про важливість справи. Я бував у Києві та Харкові, бачив, яка дивовижна ця країна. У мене величезний зв’язок з нею. Усвідомлення того, що все це знищено, дуже мене засмучує. Прошу бога, щоб усе було добре", — сказав Луїзао.


Шановні співвітчизники! 24 лютого 2022 року зранку Україна зазнала нападу з боку Російської Федерації. Просимо вас зберігати спокій, залишатися у безпеці, читати виключно офіційні українські джерела, не споживати та не розповсюджувати фейки. Слава Україні!