Поки російські оккупанти та терористи демонструють свою безнадію бомбардуванням Харкова та його цивільних споруд, перша команда місцевого Металіста зараз перебуває у Туреччині.

Головний тренер харківського клубу Олександр Кучер розповів про кадрове становище всередині команди, тренувальний процес та багато іншого.

"Команда залишилася у Туреччині, благо президент нашого клубу Олександр Владиленович Ярославський профінансував продовження зборів. До багатьох хлопців приїхали сім'ї, ми живемо у відмінних умовах та маємо все необхідне для якісної роботи.

"Гравці щодня тренуються, до того ж провели два контрольні матчі. 12 березня ми з рахунком 2:1 обіграли чинного чемпіона Фінляндії ХІК (голами відзначилися Едуард Сарапій та Євген Подлепенец), а вчора, 24 березня, розгромили шведський Рузенгард — 6:1 (дублі оформили Євген Подлепінець та Руслан Фомін, по голу на рахунку Єгора Картушова та Володимира Танчика). Тримаємо наших футболістів у формі".

"Яка ситуація у команді з кадрами? На місці тренерський штаб та українські футболісти. Якщо брати легіонерів, то деяким віце-президент Металіста Євген Красніков знайшов клуби, де вони виступатимуть на правах оренди. Це клуби вищих дивізіонів Південної Америки. Матеус Пейшото поки що гратиме за бразильську Сеару, Пауліньо – за Амеріка Мінейро. Аргентинець Херонімо Поблете вирушив на батьківщину — в Індепендьенте. Також ведуться переговори щодо Брайана Ріаскоса та Хуана Касареса, вирішується питання щодо Давида".

"Звичайно, підтримуємо зв'язки з керівництвом, постійно спілкуюсь із Євгеном Олексійовичем. Зараз він займається не лише трансферною політикою та пошуком клубів хлопцям на найближчий період, а й гуманітарною допомогою. Допомагав та допомагає з евакуацією, фінансами. При цьому йдеться не тільки про співробітників клубу та їхні сім'ї, а й прості харків'яни. Віримо, що незабаром у нашій країні та нашому місті настане мир, і ми знову радуватимемо наших улюблених уболівальників на футбольних полях", — цитує слова Олександра Кучера офіційний сайт Металіста.


Шановні співгромадяни! 24 лютого 2022 року зранку Україна зазнала повномасштабного нападу з боку РФ, війна з якою розпочалася вісім років тому з окупації росіянами українського Криму, а також окремих частин Донецької та Луганської областей.

Просимо вас зберігати спокій, залишатися у безпеці, читати виключно офіційні українські джерела, не споживати та не розповсюджувати фейки і не публікувати інформацію, якою може скористатися ворог у своїх цілях. Це наша земля! Слава Україні!