У дев'ятому турі Ла Ліги Барселона приїхала на Сантьяго Бернабеу до принципового суперника Реала, який в цьому сезоні набрав неймовірну ходу. Команда Карло Анчелотті тільки двічі грала внічию з початку кампанії — проти Осасуни та Шахтаря — що автоматично робило "вершкових" фаворитами протистояння. 

Статистика Барси перед матчем з Реалом також виглядала приголомшливо — команда Хаві в 8 матчах Ла Ліги забила 20 м'ячів, пропустивши тільки 1. Але в матчах з серйозними суперниками "блаугранас" нічого було запропонувати супернику. Так було в матчі з Баварією (0:2) та Інтером (0:1). На цьому тижні могла відбутись чергова поразка Барси в ЛЧ, але на своєму полі Левандовські та компанія якимось чином змогли не програти Інтеру, хоча наприкінці матчу за одне очко варто дякувати фортуні.

Сьогоднішній матч не став виключенням для команди Хаві, яка попри лідерство в Ла Лізі виглядає сирою. Реал відразу прибрав ініціативу, при цьому повністю ізолювавши від м'яча Роберта Левандовські. Як результат, чи не найперша серйозна атака "вершкових" призвела до гола. Кроос у боротьбі проштовхнув м'яч на Вінісіуса, той чкурнув на побачення з Тер Штегеном, але не зміг переграти німця. Шкіряний відскочив до Бензема, який прицільним ударом відкрив рахунок у матчі. 1:0.

Барселона не побігла стрімголов на ворота суперника. Іноді здавалося, що каталонці геть зовсім не знають, як переломити хід зустрічі. Реал скористався безпорадністю суперника та забив вдруге, зробивши для себе більш комфортний рахунок перед перервою. Грамотно розкреслена атака "вершкових" закінчилась пасом Менді на лінію карного майданчика, звідки точнісінько під стійку проби Вальверде. Здається, Тер Штеген в цьому моменті був приречений. 2:0 на стадіоні в Мадриді перед перервою.

Попри відверто невдалий тайм, Хаві не став нічого змінювати в перерві, і команда ледь не поплатилась за це втретє. Досвідчений Бензема з флангу молодого Бальде змістився в центр і пробив Тер Штегена, але арбітр скасував взяття воріт через офсайд.

В середині другого тайму Левандовські впав у штрафному майданчику після контакту з Карвахалем, але рефері вирішив, що такі пенальті не ставлять в Ель-Класіко. Не з пенальті, так з гри Барса все-таки зуміла відквитати один гол. Фаті виконав прострільну передачу на Роберта, той п'ятою продовжив на Торреса, який щойно вийшов на заміну, а іспанцю залишалось влучити у порожній кут воріт. 2:1. Перший пропущений м'яч для Луніна в Ель-Класіко.

Барса завелась і мала зрівнювати рахунок, але удару Фаті після пасу Роберто бракувало точності. А от Реал своїм шансом скористався в контратаці. Родріго заробив пенальті наприкінці зустрічі і сам його реалізував — 3:1.

Перемога вивела Реал на чисте перше місце в чемпіонаті. Тепер відрив від команди Хаві становить три очки.

В наступному турі Барселона вдома прийматиме Вільярреал, а Реал відправиться в гості до невдахи чемпіонату Ельче.

Реал Мадрид – Барселона 3:1
Голи: Бензема, 12, Вальверде, 35, Родріго, 90 з пенальті — Ферран Торрес, 83.

Реал Мадрид: Лунін — Карвахаль (Рюдігер, 88), Алаба, Мілітао, Менді — Модріч (Камавінга, 78), Кроос, Тчуамені — Вальверде, Бензема (Асенсіо, 88), Вінісіус Жуніор (Родріго, 85).

Барселона: тер Штеген — Роберто, Кунде, Ерік Гарсія, Бальде (Альба, 60) — Бускетс (Гаві, 60), де Йонг, Педрі (Кесс'є, 83) — Левандовські, Дембеле (Фаті, 73), Рафінья (Ферран Торрес, 60).

Попередження: Вінісіус Жуніор, 30, Модріч, 75 — Гаві, 81, Кесс'є, 90.