Тиждень тому Football.ua запустив новий проект під назвою "Український гравець року", щоб визначити найкращого футболіста нашої країни за підсумками 2023 року.

Редакція Football.ua обрала 30 найкращих українських гравців, які в алфавітному порядку були поділені на три групи для голосування.

Кожне голосування тривало добу, і гравці, які посіли три перші місця у своїх групах, вийшли до півфіналу. Три місця у півфіналі давали путівку у фінал, однак був виняток — якщо у півфіналі один із кандидатів набирав понад 50% голосів, то він ставав би достроковим переможцем, без фінального голосування на три доби.

В останній день року Football.ua може назвати ім'я переможця, яким достроково став нападник іспанської Жирони та збірної України Артем Довбик.

За підсумками півфінального голосування Довбик набрав 51,9% голосів. Найближчий опонент Віктор Циганков набрав 17,4%, а трійку найкращих доповнив Віталій Миколенко із Евертона – 9,9%.

Наприкінці минулого літа 26-річний українець перебрався до Жирони, де став партнером по команді Циганкова. За 18 матчів у складі іспанського клубу українець забив 11 голів та віддав шість гольових передач.

Прекрасний старт від Довбика в Європі та сподіваємось, що це лише початок зіркового шляху українця у топ-чемпіонатах. Ми лише можемо константувати факт – цього року Довбик був найкращим, що не кожен припускав, коли він вирушав до європейської подорожі.