Групові етапи кожного з європейських міжнародних клубних змагань є доволі жорстокими за своєю природою, оскільки половина команд за підсумками цього раунду вимушено припиняє подальшу боротьбу у відповідному змаганні. На жаль, у цьогорічній кампанії Ліги конференцій УЄФА луганська Зоря не продемонструвала нічого такого, щоб дозволило їй претендувати на плей-оф, тому припинення виступів на європейській арені було для нашої команди неминучим.

А від того й додаткової ваги набував заключний матч "мужиків" у рамках квартету B проти головного аутсайдера, ісландського Брєйдабліка, який не мав шансів піднятись вище останньої сходинки. Але в "острів’ян" був суттєвий подразник у вигляді поразки в першій грі на власному полі (0:1), тож до Любліна вони приїхали за реваншом.

Але для Брєйдабліка ця пригода виявилась дуже сумною. Ще до завершення 20 хвилини у воротах гостей футболісти Зорі відзначились тричі. За великим рахунком, усі ці голи стали закономірними наслідками індивідуальних помилок, яких припускався ісландський колектив, а команда Юрія Коваля користувалась. Герреро, Мічін та навіть центральний захисник Мумінович у власні ворота — вони відзначались відповідними записами в протоколі головного арбітра, а ми тим часом спостерігали за грою з одностороннім рухом.

Проте так було не завжди. Зоря чогось вирішила, що й на трьох швидких м’ячах можна зупинитись, бо справу технічно було зроблено, і ледь на цьому не прогоріла. Сапутіну довелось чимало пострибати за м’ячами й в один момент ця гра почала бути дуже схожою на зустріч у Рейк’явіку. Однак із іншими передумовами, певна річ. Схожим було лише те, що ні тоді, ні зараз, Брєйдаблік так і не забив. Хоча дуже цього прагнув.

Луганський колектив якось дотерпів до перерви, а далі вже була менш інтенсивна гра. І хоча Зоря примудрилась наробити помилок і за відносно невисокого темпу, але враження від неї врятував четвертий гол під завісу гри, який записав на свій рахунок Горбач. Тоді футбол був уже доволі розкутим, тож команди те й робили, що намагались підловити один одного на контратаках. Ісландці теж могли щось цікавеньке вигадати, але з таким рівнем реалізації далеко не підеш.

У підсумку луганська Зоря здобула в групі Ліги конференцій УЄФА сім залікових балів та фінішувала на третій сходинці, а ісландський Брєйдаблік набрав нуль очок і відповідно опинився останнім.

Зоря — Брєйдаблік 4:0
Голи: Герреро, 2, Мумінович, 11 (авт.), Мічін, 19, Горбач, 76

Зоря: Сапутін (Жилкін, 90+1) — Боль (Алефіренко, 82), Батагов, Джордан, Снурніцин — Мишньов (Нагнойний, 68), Чурко — Антюх (Бугай, 82), Мічін (Жан Клод, 68), Горбач — Герреро.

Брєйдаблік: А. Ейнарссон — Єоман (Крістінссон, 46), Мумінович, Маргейрссон, Інгварссон — Гюннлейгссон, А. Сігурдарсон (Адальстейнссон, 82), Лудвікссон (Сігурйонссон, 88) — В. Ейнарссон (Глінссон, 82), Сванторссон, Стейндорссон (Велер, 87).

Попередження: Боль, Батагов, Антюх, Чурко, Джордан — Маргейрссон, Крістінссон, Мумінович