Головний тренер Аль-Айна Сергій Ребров висловив упевненість у перемозі України у війні з Росією, а також розповів про брехню Путіна та російську пропаганду.

"Російська пропаганда неймовірна, вони намагаються пояснити напад тим, що вони нас рятують. Я знаю, що це не Росія, це одна людина — Путін, яка намагається знищити сусідню країну. Але проблема в пропаганді, через яку росіянам важко змінити свою думку.

Я розмовляю лише російською, але я українець. Тобі ніхто ніколи не скаже поганого, якщо ти розмовляєш в Україні російською. Я це знаю, я розмовляв російською, коли жив в Україні. Це брехня, яку використовує Путін. Я розумію українську, можу нею спілкуватися, але більшу частину свого життя розмовляю російською.

Ось чому я хотів поговорити з вами в Ірландії, люди повинні знати, що цей регіон завжди був російськомовним, але всі це поважали. І вони влаштували цю війну через людей, які розмовляли російською, мовляв, нацисти чинили з ними жахливі речі. Це брехня. Повна брехня.

Путін може говорити, що хоче, але це наша країна. Українці самостійно вирішують, що їм робити у своїй країні. Ми самі можемо вирішувати, якою мовою нам розмовляти. Я не можу зрозуміти, чому Путін каже, що він захищає людей.

Я проводжу багато часу за телефоном, телефоную родині кожні кілька годин. Телефонують й мені, щоб дізнатися новини. Це непросто. Я з першого дня війни пояснив своїм гравцям, що вони повинні мені допомогти, що я думаю про людей моєї країни. І вони зрозуміли. Ми зіграли три матчі у воєнний час, це було нелегко.

Коли я в ОАЕ, я завжди з українським прапором. Коли виступаю на прес-конференціях, намагаюся пояснити людям, що відбувається в Україні, показати людям правду. Це обов’язок українців, які перебувають далеко від нашої країни.

Ми переживаємо за Київ. Я бачив відео, як біля журналіста спалахнула ракета, коли він вів репортаж. Це Київ, одне з великих міст Європи. Нам потрібна допомога, потрібно закрити повітряний простір. Путін намагається знищити всю Україну з повітря. Це не військова операція, це справжня війна.

Люди зі світу футболу – дуже популярні. Якщо вони роблять реальні речі, це допомагає. Вони показують приклад. Я радий, що такі люди, як Фарке, залишають Росію, виїжджають з країни-агресора. Пропаганда з Росії жахлива, росіянам кажуть, що Путін правий. Тому бачити, як Фарке і тренер московського Локомотива пішли, позитив для нас.

Європа допомагає: дає прихисток нашим людям, надсилає гроші та зброю. Ірландія також була доброю до нас. Ви можете подумати, що у вас маленька країна, щоб приймати наших жінок і дітей. Але для нас вона велика. Більше мільйона людей виїхали з України. Їм важко знайти нове місце, вони їдуть без грошей. Тож було б добре, якби Ірландія прийняла українців. Ми щасливі, що люди в Європі швидко відреагували, але спочатку треба зупинити війну. Все інше – другорядне.

Підтримка з боку країн Європи, які відкривають нам свої кордони, показує, що ми не самотні, але важливо, щоб люди розуміли, що український народ бореться не лише за нашу свободу, а й за всю Європу. Ми не захищаємо Україну, ми захищаємо всю Європу. Якщо Європа не прокинеться зараз і не надасть нам реальної допомоги, ми не знаємо, що станеться в майбутньому. Я впевнений, що ми закінчимо війну і виграємо війну, але нам потрібна підтримка", - наводить слова Реброва independent.ie.


Шановні співвітчизники! 24 лютого 2022 року зранку Україна зазнала нападу з боку Російської Федерації. Просимо вас зберігати спокій, залишатися у безпеці, читати виключно офіційні українські джерела, не споживати та не розповсюджувати фейки. Слава Україні!