Колишній гравець київського Динамо та Дніпра Роман Зозуля, відомий своєю принциповою патріотичною позицією, дав інтерв'ю програмі  "ПРОФУТБОЛ Digital". Зокрема, 32-річний футболіст розповів про допомогу Україні, яка надходить з Іспанії.

"Перші 2-3 місяці повномасштабної війни була дуже велика підтримка з боку іспанців. Зараз це трошки спадає, проте ми разом із українською діаспорою не даємо іспанцям забути про це. У перший місяць я долучився до одного фонду, і їхні склади тоді були забиті. Люди несли все, люди допомагали. Іспанці справді дуже багато допомагали. Зараз я бачу, що склади вже трошки пусті, люди не так допомагають.  

В Європі велика проблема, що ти не можеш відкрити фонд. Вірніше можеш, але там дуже багацько бюрократії. Тож якщо фонд в Іспанії відкривати, то гроші будуть іти тільки на медицину — ліки, аптечки. А у нас масштаби трошки інші і більші, тому прийшлося зв'язуватися з посольством, їхати до них, трошки сваритися, бо я трошки з характером хлопець. Вони мені у перший місяць сказали, що то неможливо, а я їм доводив протилежне. Прийшлося вийти на міністерство, щоби вони з ними розмовляли. У підсумку рахунок відкрили, все добре.

Гроші дає діаспора, гроші дають всі люди, які живуть у Європі. Буквально вчора ми відправили 220 аптечок нашим хлопцям на передову. Українська діаспора — то великі молодці, їм треба зробити низький уклін. Діаспора всієї Іспанії, і Мадриду зокрема — то такі чарівні люди, що ви собі не уявляєте. Вони роблять дуже багато. Звичайно, вони допомагають більше, ніж іспанці" — сказав український нападник іспанської Фуенлабради.



Нагадаємо, героїічні ЗСУ щодня боронять нашу Батьківщину від російського агресора.