Останніми в третій ігровий день до захисту звання чинних володарів Кубку світу під час розіграшу чемпіонату світу-2022 в Катарі долучалась збірна Франції. Цього разу команду Дідьє Дешама сліпий жереб відніс до квартету D, який за своїм складом учасників початково містив виключно одну інтригу — чи зможе збірна Данії й цього разу нав’язати "Les Bleus" достатній рівень боротьби. Однак до зустрічі з "червоною гвардією" Каспера Г’юлманда французам ще було потрібно трохи зачекати, і разом із тим стартувати протистоянням проти одного з тіньових претендентів на другу сходинку — Австралії.

Багато на що можна було очікувати від футболістів Арнольда Джеймса Грема, але тільки не на те, що вже за першої контратаки в звітній зустрічі їм вдасться відкрити рахунок. Суттар на дев’ятій хвилині з власної половини запустив довжелезне переведення на правий фланг для Лекі, а той одразу переадресував м’яч на протилежний бік штрафного, де взагалі на самоті опинився Гудвін. І мало того, що команда Дешама пропустила настільки швидкий гол, так ще й Лукас Ернандес зазнав важкої, судячи з першого погляду, травми коліна на правій нозі, через що одразу на полі з’явився його брат, Тео.

Лівий захисник італійського Мілану одразу ж став найбільш помітною постаттю в грі, і не тільки завдячуючи власним діям на чужій половині поля. Тео спокійно міг утратити м’яч десь поблизу власного штрафного, після чого Дюк, як сталось на 21 хвилині, дальнім пострілом у праву дев’ятку ледь не шокував Льоріса, який провів аж занадто невпевнену зустріч загалом. Проте все ж таки "міланський" Ернандес вийшов заради дій в нападі, тож на 27 хвилині саме його подача на голову Рабьо дозволила номінальним господарям зрівняти рахунок.

Франція атакували перед першим власним голом, продовжувала це робити одразу після дебютного м’яча на цьому форумі, і зрештою домоглась випередження суперників за рахунком на табло. Аткінсона на правому фланзі захисту на 32 підтисли до втрати м’яча, після чого Мбаппе скинув п’ятою на Рабьо, а той переадресував під порожні ворота для Жиру. "Les Bleus" не припиняли чинити тиск на суперників і в подальшому, проте зрештою ні Грізманн, ні Мбаппе не відзначились до перерви. Так само, як і ліва стійка стала на заваді удару головою від Ірвіна.

На другу половину гру Австралія вийшла без конкретного плану на гру, що було помітно вже з перших хвилин. Франція відчула це одразу, тому методично почала ламати захист суперників. Посеред тайму нарешті вдалось відзначитись Мбаппе, який завершив подачу з правого флангу від Дембеле на 68 хвилині, а вже зовсім скоро Жиру з аналогічного пасу від самого Кіліана, проте вже з лівого флангу, зрівнявся за забитими м’ячами з Т’єррі Анрі — відтепер по 51 голу.

ВБОЛІВАЙ РАЗОМ З HELL ENERGY!

Дешам не дав супер бомбардиру дограти матч до фінального свистка, і зрештою гра після п’ятого забитого м’яча звалилась до майже нескінченної послідовності замін від обох тренерів без особливих сподівань на загострення наприкінці.

У наступному турі збірна Франції зіграє проти Данії, тоді як Австралія зустрінеться з Тунісом.

Франція — Австралія 4:1
Голи: Рабьо, 27, Жиру, 32, 71, Мбаппе, 68 — Гудвін, 9

Франція: Льоріс — Павар (Кунде, 88), Конате, Упамекано, Л. Ернандес (Т. Ернандес, 13) — Грізманн, Чуамені (Фофана, 76), Рабіо — Дембеле (Коман, 77), Жиру (Тюрам, 89), Мбаппе.

Австралія: Раян — Аткінсон (Дегенек, 85), Суттар, Роулз, Бегич — Макгрі (Мобіл, 73), Муй, Ірвін (Баккус, 84) — Лекі, Дюк (Каммінгс, 56), Гудвін (Куол, 73).

Попередження: Дюк, Ірвін, Муй