Футбол на теренах України, на превеликий жаль, наразі не належить до нагальних питань. Саме тому дні до визначального матчу кваліфікації чемпіонату світу проти Шотландії нашій національній збірній доводиться проводити під пильним наглядом Олександра Петракова під час тренувань, та не менш пильним під час лічених контрольних зустрічей, щодо яких вдалося домовитися з різноманітними суперниками. Екзаменувати менхенгладбахську Боруссію нам вдалося кількома днями раніше, а в звітній день "синьо-жовті" грали проти італійського Емполі.

Тренерський штаб України на цю гру провів точкову ротацію стартового складу, у якому знайшлося місце як для Андрія Пятова у воротах, так і для Віктора Циганкова та Романа Яремчука в лінії атаки. Зокрема, вартувала окремої уваги поява Дениса Попова в центрі захисту, враження від чого в підсумку було зіпсовано посеред другого тайму, коли наш гравець оборони отримав чергове пошкодження. Утім, починалася гра для "синьо-жовтих" не так уже й погано — швидкі наступи змінювали один одного, а команди геть не замислювалися над розгойдуванням у центрі поля.

А вже на 26-й хвилині тонка передача Віктора Циганкова до правого флангу штрафного знайшла Романа Яремчука у вільній позиції, після чого форварду не склало надзусиль ураження чужих воріт. Нападник лісабонської Бенфіки майже одразу після цього продовжив турбувати голкіпера суперників, а ще один його підхід до чужих володінь трохи згодом завершився влучанням у ближню стійку з лівого флангу штрафного.

І який був відмінний момент у Віктора Циганкова під самісіньку перерву, коли нападник просто не зміг влучити у ворота під час виходу один-на-один із голкіпером! Збірна не реалізувала відмінну нагоду, за що й була покарана майже одразу після цього під час контратаки за участі Байрамі та Ла Мантії. Пятов рятував ворота як міг, проте все одно свій гол пропустив. Після перерви на полі з’явився вже Георгій Бущан, а "синьо-жовті" одразу ж і забили за підсумком ефектного добивання від Караваєва з правого кута воротарського після того, як голкіпер упорався з пострілом Яремчука.

Незабаром, черговий результативний удар на свій рахунок записав Олександр Піхальонок, пробивши від лівого кута штрафного під дальню стійку, після чого Емполі не дуже й намагався щось змінити в цій грі. Україна ж навпаки, ще трохи пограла на запалі, після чого обидва керманичи розпочали робити безліч змін, за підсумками якої темп гри впав до мінімальних показників.

Наступний товариський матч збірна України зіграє в гостях у хорватської Рієки.

Емполі — Україна 1:3
Голи: Ла Мантія, 45 — Яремчук, 26, Караваєв, 46, Піхальонок, 53

Емполі: Уїкані (Хваліч, 78) — Болі, Ісмайлі, Штулац, Гендерсон — Фаццині, Ла Мантія, Какаче — Байрамі — Бальданці (Содеро, 81), Віті.

Україна: Пятов (Бущан, 46) — Караваєв, Забарний, Попов (Бондар, 78), Матвієнко — Піхальонок (Сидорчук, 84), Степаненко — Циганков (Зубков, 78), Шапаренко, Мудрик (Буяльський, 83) — Яремчук (Довбик, 78).