І якщо групі F бодай-якось пощастило отримати хоч трохи уваги від українських уболівальників у середу на звітному тижні, то матчі квартету F для нашої країни в режимі реального часу через ракетні обстріли були справжньою розкішшю, досяжною лише обраним. Саме тому майже ніхто одразу не осягнув значну перевагу збірної Іспанії над Коста-Рикою в рамках першого туру (7:0), а ще раніше не побачив, як Німеччина вчергове в своїй новітній історії ганьбиться в стартовому матчі світової першості — поразка від Японії (1:2).

Таким чином, перед очним протистоянням дві європейські топ-збірні перебували фактично в протилежному настрої, бо для "Бундестім" існувала реальна загроза достроково залишитись без сподівань на участь у плей-оф у разі поразки та з відповідним впливом результату гри Японія — Коста-Рика в ранішньому часовому слоті (0:2). Тоді як футболісти Луїса Енріке готувались здобувати другу поспіль перемогу та позбавлятись одного з головних конкурентів у боротьбі за Кубок світу вже на попередньому до плей-оф етапі.

На диво разючою виявилась різниця в сприйнятті матчу за участі представників суто європейського футболу з будь-якими іншими парами команд на цьому турнірі. Іспанія та Німеччина знали один одного настільки добре, що повністю здивувати опонентів у них би не вийшло навіть за великого бажання. Утім, не дуже-то й вони й намагались це зробити, залишивши за собою право зіграти в найбільш зручному один для одного стилі.

На цьому тлі не здивувало, що "Фурія роха" вирішила грати першим номером із м’ячем у ногах, тоді як гості обрали варіант із високим пресингом та дуже мобільною групою виконавців на контратаках. І кращих зразках робити мюнхенської Баварії під керівництвом Фліка десь посередині першого тайму його команда раптово почала перехоплювати ініціативу. Щоправда, уже на той час німці могли поступатись за рахунком на табло, якби Ноєру не вдалось ще на самому початку зустрічі перевести в поперечину постріл Ольмо зі входу до лівого флангу штрафного.

Безпосередньо гольових моментів в обох стороні до перерви було обмаль, проте навіть за таких умов "Бундестім" були близькі до того, аби відкрити рахунок вже під завісу першого тайму, коли подачу зі штрафного з правого флангу від Кімміха ударом головою завершував Рюдігер, але при цьому заліз до офсайду.

Команда Енріке на той час почала відчувати брак яскраво визначеного нападника на вістрі власних атак, проте тренерський штаб за час павзи робити замін не став, відтермінувавши цей момент ще на кілька хвилин. Ферран так і не зміг довести, що його перебування на полі є виправданим, через що йому на заміну вийшов Мората, і вже незабаром забив гол. Виявилось, що для цього потрібно просто простріл Альби з лівого флангу на ближній кут воротарського та форвард із відчуттям моменту.

ВБОЛІВАЙ РАЗОМ З HELL ENERGY!

Флік тоді подивився на це, збагнувши, що його команда ризикує з ганьбою завершити виступи на турнірі вже за проміжними підсумками другого туру, і зробив дзеркальний крок із виходом нападника бременського Вердера Нікласа Фюллькруга. Хто не знайомий із цим хлопаком за оглядом матчів Бундесліги, може поступово набувати нових знань. Схоже, що ця "дев’ятка" з німецькою збірною надовго.

Фюллькруг своєю появою на полі зробив те, що не мав змоги зробити Мюллер — сконцентрував усі напрямки передач до штрафного на себе, і зрештою Мусіала трохи допоміг йому на 83 хвилині отримати передачу з глибини від Сане у вільному положенні на правому фланзі штрафного. Після цього відбувся постріл у дальній кут та несамовита радість німців, яким може й не доведеться червоніти після звітної гри перед уболівальниками. Хоча головна битва для них ще попереду.

У заключному турі збірна Іспанії гратиме проти Японії, а Німеччина протистоятиме Коста-Риці.

Іспанія — Німеччина 1:1
Голи: Мората, 62 — Фюллькруг, 83

Іспанія: Сімон — Карвахаль, Лапорт, Родрі, Альба (Бальде, 82) — Гаві (Коке, 66), Бускетс, Педрі — Торрес (Мората, 54), Асенсіо (Вільямс, 66), Ольмо.

Німеччина: Ноєр — Керер (Клостерманн, 70), Зюле, Рюдігер, Раум (Шлоттербек, 87) — Кімміх, Горецка — Гнабрі (Гофманн, 55), Гюндоган (Сане, 69), Мусіала — Мюллер (Фюллькруг, 70).

Попередження: Бускетс — Керер, Горецка, Кімміх