Команди-сенсації на поточному чемпіонаті світу-2022 в Катарі вже ні для кого не є дивиною, тож несподіваний успіх збірної Марокко в доволі складній групі F за участі Бельгії, Хорватії та Канади був сприйнятий відносно спокійно. Африканська збірна, сповнена безумовно талановитими виконавцями в своєму складі, у видовищному стилі пройшла груповий етап без жодної поразки, після чого потрапила на другу команду квартету E. І тільки з безпосередньої провини самої національної команди Іспанії саме вона стала суперником марокканців в 1/8 фіналу.

За компанії Німеччини, Японії та Коста-Рики, "Фурія роха" вирішила подарувати привід для радості саме азіатській збірні, підкинувши її власною поразкою в очному протистоянні (1:2) на матч проти Хорватії, тоді як сама прагматично посіла другу сходинку в турнірній таблиці. Не дивлячись навіть на те, що забила аж дев’ять м’ячів за три матчі при цьому — більше, аніж переважна більшість збірних за три стартові матчі на цьому турнірі.

Глибокий геополітичний підтекст звітної зустрічі лише підбурював уболівальників марокканської збірної, які складали переважну більшість від усіх глядачів матчу на трибунах, влаштовувати потужну підтримку власної команди. Моментів у першій половині гри команди створили вкрай мало, віддаючи перевагу боротьбі та якісній грі в захисті. Перш за все, це стосувалось саме африканської збірної, яка в притаманній для себе манері не радше не давала суперникам розвивати власні атаки, аніж сама кудись поспішала.

Постійно при цьому Іспанія відчувала на собі ризик отримати контратаку через закидання з глибини поля на доволі рухомі фланги атаки суперників, і подекуди подібні дії таки призводили до виникнення загрози для воріт Унаї Сімона, але до перерви конкретики не було з жодного з боків. У другій половині натомість команди більше воліли не затримуватись у центрі поля, і гра постійно перекочувала то в один, то в інший бік. Із дещо відчутною перевагою іспанців за настроєм в нападі, хіба що.

Відчуття наближення овертаймів закріпилось у повітрі над стадіоном ще десь після завершення повного ігрового часу, тож командам потрібно було просто не наробити лиха в обороні чи неквапливому розіграші м’яча, із чим вони прекрасно впорались. А коли розпочався додатковий час, то на вістрі атаки марокканців стало помітно нападника Валід Кеддіра. Щоправда, не з кращого для нього боку — тричі, як мінімум, партнери запускали його до чужих володінь передачами на хід, проте жодного разу ці моменти не завершувались акцентованим ударом.

ВБОЛІВАЙ РАЗОМ З HELL ENERGY!

У підсумку, обидва тренери зголосились дограти до серії пенальті, до якої Енріке готувався дуже ретельно, виконуючи якісь спеціальні заміни з появами більш досвідчених виконавців. А в підсумку: перший удар, Сарабія, — права стійка, другий, Солер, у правий кут — сейв Буну, третій, Бускетс, у лівий кут — ще один сейв Буну. У "атласних левів" схибив тільки Банун, а Хакімі натомість на четвертому пострілі поставив масну крапку паненкою.

Фінальний свисток аргентинського арбітра Фернандо Андреса Рапалліні відправив до чвертьфіналу чемпіонату світу-2022 в Катарі збірну Марокко. Для Іспанії турнір добіг кінця.

Марокко — Іспанія 0:0 (по пен. – 3:0)

Марокко: Буну — Хакімі, Саїсс, Аґерд (Ель Ямік, 85), Мазрауї (Аттіят-Аллах, 83) — Унахі (Банун, 120), Амрабат, Амалла (Кеддіра, 82) — Зієш, Ен-Несірі (Сабірі, 83), Буфаль (Еззалзулі, 66).

Іспанія: Сімон — Льоренте, Родрі, Лапорт, Альба (Бальде, 98) — Гаві (Солер, 63), Бускетс, Педрі — Ф. Торрес (Вільямс, 76, Сарабія, 118), Асенсіо (Мората, 63), Ольмо (Фаті, 98).

Попередження: Саїсс — Лапорт