Дуже жваво розгойдується чемпіонат світу-2022 в Катарі під час матчів групового етапу, і ми вже встигли побачити як кілька великих сенсацій, так і стати свідками кількох невтішних тенденцій стосовно кількості забитих м’ячів. У рамках останнього ігрового дня другого туру світової першості збірні Камеруну та Сербії, які в своїх стартових зустрічах також долучились до зниження загального показника середньої кількості забитих м’ячів, мали поміж собою дуже важливу в турнірному плані зустріч на полі стадіону Аль-Джануб.

Для представників африканського континенту серія невдалих виступів під орудою Рігоберта Сонга продовжилась поразкою від Швейцарії (0:1), а вже за лічені години перед початком звітного матчу надійшли новини щодо невтішного морального стану всередині колективу "нестримних левів". Голкіпера Андре Онана з його запальним характером відсторонили від роботи з командою, тож у надвідповідальний момент Камерун залишився без основного захисника воріт. У Сербії схожих проблем зі складом не було, а поразка від Бразилії в першій грі на турнірі (0:2) була настільки прогнозованою, що жодних емоцій не викликала.

Цей матч від самого початку видавався доволі спокійним, хоча й африканська збірна намагалась не зраджувати традиції регіону, нав’язавши суперникам доволі інтенсивну боротьбу. Однак перевага в класі виконавців та їхній загальній організованості в тактичній побудові все ж таки давалась узнаки на користь європейського представника, і поступово серби знаходили свої гольові моменти біля чужих воріт. І якщо бразильці не давали особливого простору Александару Мітровичу, то в цьому випадку в нападника був фактично карт-бланш у чужому штрафному.

Влучання в ліву стійку з протилежного боку штрафного від лідера атак гостей відкривало перелік гострих епізодів у звітній зустрічі, і вже незабаром той-таки Мітрович відверто пробачив суперників, коли пробив поблизу одинадцятиметрової позначки повз лівий кут чужих воріт. Проте занадто сильно Сербія вхопилась за цю примарну можливість швидко відкрити рахунок, і суперники підловили її на подачі з кутового на лівому фланзі, яку з ближньої стійки на дальню перевів Нкулу для Кастеллетто. Узагалі-то, стандарти є цариною саме команди Драгана Стойковича, але тут вона недопрацювала.

Однак уже незабаром дала про себе знати відсутність організації в обороні господарів. Їхні суперники фактично перевернули на свою користь гру в компенсований до першого тайму час, а Павлович та Сергій Мілінкович-Савич просто знущались над захистом та голкіпером за підсумком їхніх невдалих спроб урятувати власні ворота.

Надрезультативний перший тайм, як для цьогорічного розіграшу, обіцяв на веселе продовження гри поперерві, але ніхто при цьому не обіцяв, що футболісти демонструватимуть змістовний футбол. Це було взагалі більше схоже на ярмарок безглуздих недопрацювань у захисті з боку обидвох команд, хоча ще на початку другого тайму здавалось, що серби остаточно прибили опонентів за підсумком невдалого пасу Фая на правому фланзі захисту, після якого партнери ледь не в порожні ворота запхали Мітровича з м’ячем.

ВБОЛІВАЙ РАЗОМ З HELL ENERGY!

Але команди Стойковича вистачило лише хвилин на десять упевненого тримання темпу гри, після чого на полі з’явився наддосвідчений Абубакар, і двома вдалими уникненнями офсайдів під час передач із власної половини забезпечив встановлення остаточного рахунку в цій грі. Венсан спочатку перекинув голкіпера з правого флангу штрафного, а потім асистував для Шупо-Мотінга, якому саме не вистачало партнера такого рівня на вістрі атак.

Під завершення гри "білі орли" робили безліч спроб усе ж таки здобути перемогу, але зрештою не змогли розкрити захист суперників, який раптово став для них занадто важким для подолання. Алогічна гра за змістом, яка запам’ятається виключно за своїм рахунком.

У заключному турі Камерун зіграє проти Бразилії, а Сербія зустрічатиметься зі Швейцарією.

Камерун — Сербія 3:3
Голи: Кастелетто, 29, Абубакар, 63, Шупо-Мотінг, 66 — Павлович, 45+1, С. Мілінкович-Савич, 45+3, Мітрович, 53

Камерун: Епассі — Фай, Кастеллетто, Нкулу, Толо — Замбо-Ангісса (Гує, 81), Кунде (Ондуа, 68), Хонгла (Абубакар, 55) — Мбемо (Нкуду, 81), Шупо-Мотінг, Токо-Екамбі (Бассогог, 68).

Сербія: В. Мілінкович-Савич — Міленкович, Велькович (Бабич, 78), Павлович (С. Мітрович, 13) — Живкович (Радоньїч, 79), Лукич, Максимович, Костич (Джурічич, 90+2) — Тадич, А. Мітрович, С. Мілінкович-Савич (Груїч, 79).

Попередження: Нкулу, Бассогог (поза полем) — Йович (поза полем), Міленкович