Після першого тайму ніхто не очікував свята у місті Лева, але гравці Карпат після антракту вийшли і продемонстрували те, що обіцяли на прес-конференції перед матчем – на полі гра, а все інше неважливо.

В першій половині – більш-менш рівна боротьба, але все ж було важче луганській Зорі, яка виглядала слабшою у плані організації гри – завжди чогось не вистачало, результатом стало те, що воротар Карпат Тлумак весь перший тайм "курив", а от його партнери мали забивати.

Найреальніший шанс був у Кузнєцова, коли двоє захисників Зорі не поділили м’яч, а Сергій вийшов на побачення з воротарем, проте чомусь почав обігравати і епізод «накрився». Потім Кожанову м’яч звалився з ноги, а ще пізніше – Кузнєцову з голови.

В другому таймі все було по-іншому – краще. Голодюк почав активними діями вносити перший хаос у дії захисту Зорі. Потім за справу взявся Кожанов, який прострілив з лівого флангу на Худоб’яка, а Ігор точно в кут поклав Шуховцеву. Після цього м’яча таке поняття як "оборона" стало для Зорі чужим. Центральні захисники ніби прослухали вечірню казку, але їх сон розвіявся, коли м’яч вже затріпотів у сітці воріт. Це Кузнєцов головою замкнув ефектну подачу Кожанова. В Дениса це вже друга результативна.

А потім шоу на стадіоні продовжилось, адже вийшов улюбленець публіки Роша Батіста. Бразилець повернувся після тривалої перерви, але як? Вільям Роша вийшов на побачення з Шуховцевим, але (а-ля Міля з пенальті швейцарцям) намагався перекинути, проте голкіпер виручив. Але з другої спроби таки забив (хоча Федецький в інтерв'ю розповів, що автором голу є саме він, а не бразилець!). А жирну крапку поставив Батіста з позначки – за гру рукою рефері-дебютант призначив чисте пенальті.

4:0! Такої феєрії чекали тільки найвідданіші вболівальники Карпат і тепер у них свято, як мінімум до наступного матчу. А найбільше радів цього дня Тарас Петрівський, який став батьком ще минулого тижня, але в матчі з Металістом партнери не змогли "поколисати" його малюка.

Валентін Бандерштат (Львів) спеціально для Football.ua
 

Карпаты – Заря 4:0
Голы: Худобяк, 60, Кузнецов, 65, Федецкий, 78, Батиста, 90+2 (с пенальти)

Карпаты: Тлумак, Петривский, Тарасенко, Федецкий, Милошевич, Кожанов (Зенев, 69), Годвин, Голодюк, Гурули (Бидловский, 81), Худобяк, Кузнецов (Батиста, 74)

Заря: Шуховцев, Дурай, Омоко, Гринченко, Колесниченко, Каменюка, Джихани, Шевчук (Сикорский, 63), Лазарович, Антонов (Кохман, 84), Милько (Огиря, 75)

Предупреждение: Милько