Другий тур групового етапу молодіжного чемпіонату Європи-2023 серед юнаків віком до 21 року на момент початку кваліфікації перебуває в самому розпалі, тож черговий футбольний вечір ми завершували двобоєм у рамках B, де також присутня збірна України, поміж Іспанією та Хорватією. А оскільки команда Руслана Ротаня менше ніж за годину до початку цієї гри здобула другу перемогу в квартеті, то від результату звітної гри безпосередньо залежало, чи забезпечать собі "синьо-жовті" достроковий вихід до наступного раунду.

Утім, не тільки наш особистий інтерес був присутнім у цьому протистоянні, адже футболісти Санті та Драгана Скочича передусім намагались вирішити власні турнірні завдання. Іспанцям потрібна була виключно перемога для того, аби виконати схоже на наше завдання. От вони й пішли її здобувати не просто від найперших хвилин протистояння, а від найперших його секунд(!). 21 позначки на циферблаті годинника горезвісного за матчем Італія — Франція арбітра Алларда Ліндгаута подолала відповідна стрілка, а рахунок уже встиг змінитись.

Результативний постріл на завершення прострілу Серхіо з лівого флангу вдався під ближню стійку Абелю Руїсу, завдяки чому "Фурія Роха" забезпечила собі блискавичний успіх. Після такого оговтатись було дуже важко, а тим паче хорватам, шанси яких на успіх танули просто перед очима. Але команда Скочича все одно не складала зброї завчасно, тож легкої прогулянки в іспанців точно не вийшло.

Так, вони так само тримали м’яч у себе під контролем, але безпосередньої агресії в атаці майже не мали. На відміну від гольових моментів, яких у них було дійсно достатньо для того, аби оформлювати й значно більшу за вже наявну перевагу. Фланги оборони "картатих" місцями давали про себе знати черговими помилками, але на завершення передач на загострення постійно чогось не вистачало.

Ось якось так ми й рухались за ходом цього протистояння й зрештою в доволі спокійному ритмі опинились у другій половині матчу, де переважну кількість ігрового часу так само нічого не виникало біля обох воріт. Поодинокими дальніми пострілами порушувалась ця гольова посуха, проте найкращі нагоди для зміни рахунку на табло все одно мали місце лише перед завершенням ігрового часу.

Варто було пригадати момент Міранди, який, напевно, є одним із найбільш активних виконавців на цьому турнірі, коли той зльоту на лівому фланзі штрафного влучив у ближню стійку. А також момент усього вечора був і в хорватів, коли Фріган аж 88 хвилині розстрілював ворота перед воротарським на завершення скидання головою від Сігура, але влучив точно в Тенаса, тож ні гола його команда з другої спроби не забила, ні здобула очок, а отже й залишилась без шансів на плей-оф.

У заключному турі Іспанія зіграє на бухарестському стадіоні Жулешті проти України, а Хорватія на цій самій арені завершить виступи на турнірі двобоєм проти Румунії.

Іспанія U-21 — Хорватія U-21 1:0
Гол: Руїс, 1

Іспанія U-21: Арнау Тенас — В. Гомес, Паредес, Пачеко, Міранда — Баена (Камельйо, 73), Бланко (Хіла, 90) — Родрі (Барренечеа, 90+1), Сансет (Вейга, 61), С. Гомес — Руїс (Орос, 73).

Хорватія U-21: Котарські — Сігур, Франьїч (Галешич, 80), Перкович, Крізманич (Чоліна, 73) — Шего (Стойкович, 46), Батуріна, Булат, Пршир (Палаверса, 73), Фріган — Бельйо (Качавенда, 46).

Попередження: Фріган, Шего, Стойкович.