Черговий насичений футбольний вечір на молодіжному чемпіонаті Європи-2023 серед юнаків до 21 року станом на початок кваліфікаційного раунду завершувався зустріччю в румунському місті Клуж-Напока, де на полі стадіону Константін Редулеску збірні Норвегії та Франції закривали в очному протистоянні другий тур міжнародної першості.

Разом із тим, учасники групи D уже мали достатнє уявлення щодо результату, із яким завершився перший матч у їхньому квартеті, а отже й вибудовувати стратегію на власну гру їм було все ж таки трошки простіше. Хоча, у порівнянні з початком доби, завдання команд Лейфа Гуннара Смеруда та Сілвена Ріполя не змінились — обом збірним потрібно було перемагати, і нехай для "Les Bleus" цей результат означав би закріплення на першій сходинці, тоді як суперники тільки так могли зберегти притомні шанси перед останнім туром.

Проте французи, користуючись статусом явного фаворита пари, вочевидь не прагнули підвищувати оберти вже з перших хвилин. На це красномовно вказувала ротація з сімох виконавців, яку застосував Ріполь, тоді як суперники лише точко освіжили проблемні місця в своїй побудові. А оскільки норвежці завжди відзначались здатністю будувати гру в захисті, то й цього разу їм не вартувало фактично нічого зв’язати технічних опонентів.

Усе, що створила Франція в підсумку за ходом першого тайму, можна було красномовно поєднати в одному слові — нічого. Хтось, звичайно, може сказати, що й у "свердл" нічого не було в атакувальному плані й буде цілком правий. Ми дивились лише за тим, як одна команда до перерви намагається не дати іншій розкрити власний потенціал, а натомість просто чекає слушного моменту для виходу до контратаки.

Можливо, у другій половині Норвегія хотіла б зіграти так само, проте не вийшло. А точніше — швидкий гол суперників зруйнував усі плани. Помилка на правому фланзі атаки раптово перетворилась на випад Адлі до контратаки, який потім у межах штрафного зіграв під порожні ворота для Олісе. Ріполь одразу після цього зробив потрійну заміну з появою трьох атакувальних гравців із основного складу, тож усе стало на свої місця.

На жаль, за кілька хвилин у зіткненні з воротарем суперників травмувався Олісе, проте для норвежців це була така собі новина, адже йому на заміну вийшов не менш технічний та заряджений на ворота Баркола. Ось і ловила кілька разів у швидких наступах суперників Франція, тоді як норвежці натомість спромоглись відповісти лише масованим штурмом із залученням навіть воротаря наприкінці основного часу. Але так і не забили свій м’яч.

Таким чином Норвегія достроково позбавилась можливості вийти до плей-оф, тоді як в останньому турі гратиме проти Італії на Клуж-Арені, а Франція, перебуваючи за пів кроку до остаточної першої сходинки, зустрінеться на цій самій арені із Швейцарією.

Норвегія U-21 — Франція U-21 0:1
Гол: Олісе, 57

Норвегія U-21: Классон — Себулонсен, Геґґгейм, Даланн, Фур-Г’єльде (Вольфе, 81) — Бобб (Сейде, 77), Гове, Кітолано, Зафейріс (Сольбаккен, 81) — Ботгейм (Джатта, 77), Нуса.

Франція U-21: Шевальє — Діакіте, Сімакан, Люкеба, Ларусі — Какере (Коне, 78), Шотар, Ле Фе (Шеркі, 60) — Олісе (Баркола, 65), Калімуендо (Ваї, 60), Адлі (Гуїрі, 60).

Попередження: Фур-Г'єльде, Джатта — Сімакан, Адлі