В 4-му турі Другої ліги тернопільська Нива перемогла ФК Минай з рахунком 3:2. Нападник Ниви Олексій Литовченко відзначився двома голами і був признаний головним героєм четвертого туру.

- Олексію, у моменті з пенальті ви отримали травму. Як почуваєтеся зараз?

- Не особливо пам'ятаю той момент, мені розбили голову. В лікарні рану зашили, наклали шви. Необхідно поки що зробити паузу в фізичних навантаженнях. Сьогодні та завтра пропускаю тренування, а в четвер лікарі повідомлять, чи зможу я зіграти в суботу.

- Повертаючись до матчу, ви відзначилися двома забитими м'ячами та заробили пенальті, тим самим принесли перемогу команді. Приємно отримувати визнання найкращого гравця туру?

- Звісно, кожному гравцю приємно, коли його відзначають. Для мене важливіше, що перемогла команда. Перемога над Минаєм — довгоочікувана для нас. Зараз весь Тернопіль радіє нашій звитязі. Вважаю, що тепер ще більше вболівальників приходитиме на матчі. В нас в команді більшість молодих футболістів, їм ще не вистачає досвіду виступів на професіональному рівні. Хлопці ще ніколи не грали при такій аудиторії.  Найбільш досвідчений гравець — Олексієнко, який прийшов з Полісся. Поступово, з кожною грою прогресуємо. Наприклад, Роман Волохатий віддав дві результативні передачі, зіграв блискуче.

- Матч вийшов досить результативним та безкомпромісним. За рахунок чого вдалося перемогти суперника?

- Гравці поступово відчули ритм Другої ліги, не бояться брати ініціативу на себе, більше почали розуміти вимоги тренерського штабу. Команда не може грати лише за рахунок трьох-чотирьох футболістів. Ми зараз демонструємо колективний футбол, всі викладаються на 100%. Неприємно, коли поступаєшся в трьох матчах поспіль, тому на гру з Минаєм виходили з великим бажанням перемогти та порадувати вболівальників. Перед грою ми не були фаворитами, але всім довели, що “Нива” конкурентноспроможна і вміє грати в футбол.

- Грали команди з Західної України. Відчувалася атмосфера дербі?

- Для нас неважливо проти кого грати. Головне перемогти, а особливо в домашньому матчі.  В Тернополі давно не було такого свята футболу, тому не хотілося розчаровувати людей, які прийшли нас підтримати, а також керівництво клубу.

- Як оціните мікроклімат всередині колективу, адже команда перебувала в досить складному становищі на старті сезону?

- Звичайно, неприємно програвати. Ми зібралися всім колективом, з керівництвом, підтримали один одного. Безліч чиників вплинули на такі результати в перших турах. Головне, що всі футболісти викладалися на максимумі в кожній грі. Перемога додасть нам впевненості.

- Яке завдання ставиться перед командою на цей чемпіонат?

Для нас головне завдання — зібрати боєздатний колектив. Необхідно поступово рухатися вперед. Керівництво створює всі умови для команди. У нас є власна база, тренувальні поля. На Центральному стадіоні дуже хороша якість газону, грати на ньому одне задоволення. Вважаю, що в небагатьох клубів в Другій лізі такі умови для проживаня та тренування. На мою думку, Нива — один з претендентів на перші місце в своїй групі. На жаль, після зимової перерви ми дещо збавили оберти через об'єктивні чинники, але зараз починаємо додавати.

- Розбирали гру Миная? На чому акцентував тренерський штаб перед грою?

- В Ужгороді виступають досвідчені виконавці, індивідуально сильні.  Головне завдання — не дати вільного простору суперникам. Наприклад, Ощипко, Допілка, Нурієв — всі відомі гравці, але імена не грають в футбол.

- Наступний ваш суперник Чайка. Немає слабких команд в вашій групі?

- Зараз всі команди досить рівні, немає прохідних матчів. Наприклад, Чайка перемогла Буковину. В команди немає досвідів виступу на такому рівні, але вони проявляють себе з найкращого боку. Поділля в цьому сезоні стало більш конкурентноспроможним. Очікується запекла боротьба протягом всього чемпіонату.