Літній період перебуває в самому розпалі, проте футбольні події нікуди не поділись, а навпаки виключно набирають обертів останнім часом. Звісно, разом із молодіжним чемпіонатом Європи-2023 серед юнаків віком до 21 року, який напередодні розпочався на теренах Грузії та Румунії. І вже в рамках другого ігрового дня цього турніру на нас очікувало надзвичайно цікаве протистояння поміж представниками Франції та Італії в рамках квартету під літерою D.

Для того, щоб осягнути всю потужність цього матчу, потрібно було лишень поглянути на заявки команд Сілвена Ріполя та Паоло Ніколато на цей турнір. Та це ж уже цілком сформовані футбольні особистості, переважним чином, зібрані з провідних чемпіонатів Старого Світу! Ось і рівень їхньої майстерності на футбольному полі міг нас виключно тішити. Хоча, коли дві настільки майстровиті команди зустрічаються поміж собою, комусь усе ж таки доводиться йти на авантюрний ризик.

Спочатку здавалось, що цим будуть відзначатись "Les Bleus", проте "Скуадра Адзурра" виконала кілька непоганих стандартів зусиллями Тоналі, тож перші небезпечні моменти залишились саме за гостями. Однак одразу після нереалізованої завершення головою від Скальвіні перед воротарським чергової подачі кутового в швидкому випаді забили саме французи. Залишалось лише здогадуватись, як саме вдався Калімуендо настільки вивірений удар п’ятою під дальню стійку на завершення прострілу з правого флангу від Калулу.

Але Італія продовжувала наполягати на своєму, тож на 36 хвилині Тоналі вчергове виконав стандартне положення у вигляді штрафного на правому фланзі й поцілив точно в голову Пеллегрі на дальній стійці, який схибити не мав жодного права. Таким чином на перерву ми відходили за рівного рахунку на табло, тоді як команди добряче попсували нерви один одному швидким футболом, тож гра тільки починала набирати оберти.

На другу половину матчу Ніколато залучив до гри Ньйонто, тож його команда отримала більше маневреності на флангах атаки, але ще потрібно було стримувати спроби суперників контратакувати, із чим одразу виникли проблеми. Італія втратила темп і, як наслідок, контроль над перебігом справ на футбольному полі. Не забарився на цьому тлі й другий м’яч у ворота "Скуадри Адзурри".

Відверта помилка Удоджі на лівому фланзі штрафного, який, хоча й перехопив передачу Гуїрі на Баркола, проте занадто довго приймав рішення, що робити з м’ячем, тож суперник усе одно отримав можливість пробити й скористався цим миттєво. Програвати на старті Італія не мала жодного бажання, але тоді здавалось, що вона перебуває над межі від повного розгрому, адже Ріполь робив заміни виключно в напрямку атаки, а його підопічні втрачали момент за моментом біля чужих воріт.

Однак усе раптово змінилось для італійців на краще десь після 80 хвилини, коли спочатку Шавальє змусили стрибати перед воротами неначе білку в колесі послідовні удари Міретті, Річчі та Канчільєрі в одній атаці. А потім ще й Баде фолом у ролі останнього захисника збив із ніг Ньйонто, що виходив віч-на-віч із воротарем, тож французи залишились у меншості.

Тиск від гостей на цьому тлі виключно зростав і в підсумку ми стали свідками вибухового завершення матчу, коли в компенсований час арбітри вкрали чистий гол у Італії. Головою завершував подачу з лівого флангу на дальній бік штрафного Белланова, але поцілив у ліву стійку, від якої м’яч відскочив у ноги Люкеба, який помітно забіг за лінію воріт. Однак боковий рефері не дав сигналу про взяття воріт, після чого всі тричі пошкодували, що на матчах такого рівня взагалі вирішили повернутись у епоху футболу без технологій. Скандал! А там ще й до другого голу Франції були питання через фол у розвитку атаки.

У наступному турі молодіжна збірна Франції зіграє на полі стадіону Константін Радулеску в Клужі, тоді як Італія залишиться на Клуж-Арені заради матчу проти Швейцарії.

Франція U-21 — Італія U-21 2:1
Голи: Калімуендо, 22, Баркола, 62 — Пеллегрі, 36

Франція U-21: Шевальє — Калулу, Баде, Люкеба, Нкунку — Тюрам (Шеркі, 65), Какере, Коне (Сімакан, 84) — Баркола (Олісе, 64), Калімуендо (Ваї, 79), Гуїрі (Адлі, 79).

Італія U-21: Карнесеккі — Околі, Пірола (Канчельєрі, 75), Скальвіні — Белланова, Річчі (Коломбо, 88), Ровелла (Міретті, 75), Тоналі, Удоджі (Парізі, 88) — Пеллегрі, Камб’ягі (Ньйонто, 46).

Попередження: Нкунку, Адлі — Скальвіні, Ловато (не на полі), Парізі

На 83-й хвилині був вилучений Лоїк Баде (Франція U-21) (грубе порушення).