Дуже швидкоплинною буде вереснева міжнародна павза, тож уболівальникам варто підготуватись до великого показника щільності протистоянь у календарі. Учора ввечері ми тільки-но встигли поговорити по виступ збірної Франції в двобої проти Ірландії на Парк-де-Пренс (2:0), а вже звітного дня  повертався на наші телеекрани інший європейський важковаговик — національна команда Іспанії.

І з непростим візитом колектив Луїса де ла Фуенте завітав до віддаленої географічно Грузії, ставлячи при цьому перед собою мету нарешті належним чином увійти до боротьби за першу сходинку турнірної таблиці квінтету A, який раптово виявився аж надто конкурентним. Шотландія перебувала вже за крок від виходу до фінальної частини міжнародного форуму, що відбудеться наступного літа, тоді як "Фурії Роха" зі своїм статусом перебувала лише на четвертій сходинці через поразку від "тартанової армії".

Над стадіоном Динамо ім. Б. Пайчадзе в Тбілісі цього вечора була справжня задуха, тож місцеві вам безпомилково вказали б, що збирається злива. Але настільки спаскудитись погода могла виключно разом із тим, до якого ступеня зіпсувався настрій місцевих уболівальників через виступ національної команди. Іспанці просто не помічали конкуренцію з боку суперників, у стартовому складі яких вийшло одразу два флангових захисники донецького Шахтаря — Георгі Гочолеішівілі та Іраклі Азарові.

У підсумку, саме з-під пари "гірників" і забивав Мората свій перший гол у цій грі. Гості повадились виконувати верхові передачі до чужого штрафного ледь не з перших хвилин, і якщо Мората спочатку десь гуляв межами чужих володінь, то на 22 хвилині саме його голову знайшов точною передачею Асенсіо з правого флангу.

А далі все було немов у тумані. За п’ять хвилин Кверквелія у власні ворота зрізав простріл Руїса з лівого флангу штрафного, потім той-таки Фабіан пробив під воротарем, але гол не зарахували через офсайд, а вже на 38 хвилині Ольмо з тієї ж зони поцілив під ліву стійку своїм пострілом. І ще одразу відбувся випад із перехоплення від Морати та Руїса, який призвів до дублю нападника команди де ла Фуенте.

І це при тому, що іспанці в першому таймі навіть не докладали помітних зусиль для подолання захисників. А потім розпочалась шалена залива, яка радше була схожа на великий сум місцевих уболівальників. Гості тим часом почали проводити ротацію ще перед перервою через вимушену заміну Асенсіо через пошкодження.

Небо за 15 хвилин відпочинку не розвиднилось ні на мить, та навіть стало тільки гірше. А Грузія тим часом зробили три заміни поперерві, одна з яких одразу виявилась результативною. Це Азарові з лівого флангу виконав простріл, а Чакветадзе з відскоку в центрі штрафного перевів м’яч носком стопи у дальній кут.

Але на загальний хід подій це м’яч навряд чи вплинув. Іспанія продовжувала свою ротацію, і зрештою Ямал не тільки дебютував у найбільш ранньому віці в історії своєї країни, а ще й забив м’яч на 74 хвилині. Але цей гол був уже сьомим за ліком для гостей, бо ще раніше Мората оформив хет-трик із передачі Меріно, а Вільямс познущався із захисників на лівому фланзі штрафного з передачі Гая. Точніше, Ніко знущався тільки з одного захисника — Гочолеішвілі, якого в підсумку замінили через невдалий виступ, а ось Азарові, на жаль, пішов із поля через пошкодження м’язів.

У наступному турі Грузія зіграє в гостях у Норвегії, а Іспанія прийматиме Кіпр.

Грузія — Іспанія 1:7
Голи: Чакветадзе, 48 — Мората, 22, 40, 65, Кверквелія, 27 (авт.), Ольмо, 38, Вільямс, 68, Ямал, 74

Грузія: Мамардашвілі — Гочолеішвілі (Сазонов, 77), Кашия, Кверквелія, Азарові (Двалі, 60) — Гагнідзе (Меквабішвілі, 46), Лобжанідзе (Давіташвілі, 46), Абурджанія (Чакветадзе, 46), Кітеішвілі — Мікаутадзе, Кварацхелія.

Іспанія: Сімон — Карвахаль, Ле Норман, Лапорт, Гая — Гаві, Родрі (Субіменді, 72), Руїс — Асенсіо (Вільямс, 44), Мората (Хоселу, 72), Ольмо (Ямал, 44).

Попередження: Абурджанія, Кашія, Кітеішвілі, Чакветадзе — Гаві, Субіменді