Головний тренер збірної Швеції Янне Андерссон прокоментував рішення ФІФА дискваліфікувати Росію з усіх турнірів, що автоматично подарувало місце Польщі у фіналі плей-офф відбору на ЧС-2022.

"ФІФА ухвалила правильне рішення щодо Росії. Але, на жаль, зі спортивного погляду рішення щодо автоматичного виведення Польщі у фінал плей-офф неприйнятне.

Вважаю, що розумним і найсправедливішим кроком зі спортивного погляду було б рішення, за якого Польща отримала б замість Росії іншого суперника.

Ми розуміємо, що для ФІФА це складне завдання, проте базовий принцип наявності однакових умов для всіх учасників змагань повинен зберігатися. Але нічого не вдієш.

Ми прийняли ситуацію як реальність, і тепер усі наші думки про підготовку до матчу з Чехією. Ми хочемо поїхати на чемпіонат світу і зробимо все, щоб потрапити туди", — наводить слова Андерссона прес-служба Федерації футболу Швеції.


Шановні співвітчизники! 24 лютого 2022 року зранку Україна зазнала нападу з боку Російської Федерації. Просимо вас зберігати спокій, залишатися у безпеці, читати виключно офіційні українські джерела, не споживати та не розповсюджувати фейки. Слава Україні!