Ми перебуваємо в контексті наближення старту чемпіонату Європи-2024 року, тому всі розмови точаться довкола цього великого турніру. Але не варто забувати й про Копа Америка-2024, який має розпочатись також уже найближчими тижнями. Відповідно, свій цикл підготовки мають і команди, які братимуть участь у цьому надзвичайно відповідальному для регіону турнірі.

Зокрема, збірна Канади наважилась на серйозний крок і перетнула океан заради того, аби знову, як і під час чемпіонату світу-2022 в Катарі, отримати безцінний досвід гри проти провідних колективів Європи. Із нідерландцями, щоправда, кілька днів тому ця стежина до успіху "клинових листків" не привела (0:4), але вони все одно запланували собі зіграти проти Франції в Бордо, тож не пропадати ж такому чудовому футбольному вечору.

Але рівень виконавців та загалом командна майстерність — це речі, які кидаються у вічі одразу. Канада може змінювати склад поміж турнірами та розвиватись — ми це виключно вітаємо. Однак, коли настає час здавати виступ проти таких команд, як Франція, то тут, поки що, виключно гра другим номером. І це якщо суперник ще й не дуже заряджений на результат, якими й були цього вечора "Les Bleus".

Олів’є Жиру, так, його публіка несамовито підтримувала в першу чергу, а потім уже згадувала про решту партнерів. Але супербомбардир цього разу забити не зміг, хоча було помітно, як стараються йому допомагати з цим партнери за командою. Реалізація Францію дуже підводила, бо що не момент, так м’яч летить або не у ворота взагалі, або прямо в голкіпера.

Команда Джессі Марша усе це терпіла в першому таймі, а поперерві як вискочила до атаки одразу з пострілом здалеку в поперечину від Міллара з лівого флангу, так присутні на стадіоні одразу й стали менш галасливими. Французькі футболісти теж зніяковіли, мовляв: "Як же так, ми стільки часу домінували на полі?". І дійсно, якось у другому таймі гравці Дешама були менш заангажовані йти вперед.

Жиру так, він боровся до останнього — аж до заміни на 62 хвилині. І Мбаппе, який з’явився на полі трохи пізніше, також боровся, бо публіці ж потрібен був новий суб’єкт для пристрасті. Але навіть новоспечений гравець Реала не зарадив зміні рахунку, хоча й у компенсований час у нього для цього був дуже солідний момент. А що взагалі команди намагались перевірити цього вечора?

Збірна Франції на чемпіонаті Європи в групі зіграє проти Австрії, Нідерландів та Польщі, тоді як Канада на Копа Америка гратиме проти Аргентини, Перу та Чилі.

Франція — Канада 0:0

Франція: Меньян — Кунде, Саліба, Упамекано (Конате, 63), Т. Ернандес (Менді, 46) — Канте, Камавінга — Дембеле (Коман, 74), Грізманн (Коло Муані, 87), М. Тюрам (Тюрам, 74) — Жиру (Баркола, 62).

Канада: Крепо — Джонстон (Ларея, 63), Бомбіто, Корнеліус (Міллер, 70), Девіс (Гайберт, 84) — Б’юкенен (Шаффельбург, 85), Коне (Олувасеї, 84), Еуштакіу, Міллар — Девід, Ларін (Осоріо, 71).

Попередження: Камавінга — Джонстон